Op zondag 7 januari 2018 is het weer zover, dan organiseert atletiekvereniging Statina namelijk de jaarlijkse Meentcross op recreatieterrein De Meent in Beusichem.

 

Het parcours van deze cross voert de deelnemers/-neemsters over grasvelden, heuveltjes, een zandstrand en een paar (kleine) droogstaande greppeltjes.

 

 

Afstanden en starttijden

  • 11.45 uur: 1,5 kilometer voor jeugd t/m 12 jaar (1 ronde)
  • 12.00 uur: 3 kilometer (2 ronden)
  • 12.00 uur: 6 kilometer (4 ronden)
  • 12.00 uur: 9 kilometer (6 ronden)
  • 12.00 uur: 9 kilometer Cross Relay (estafette 1-2-3 ronden)

 

Voor de liefhebbers: Je tijd wordt geregistreerd en na afloop op de website van Statina gepubliceerd.

 


 

Cross Relay

Voor de tweede keer is er een extra nummer aan het programma toegevoegd, namelijk een Cross Relay! Dit is een soort estafette voor teams van 3 personen. De spelregels:
 

Elke loper krijgt een eigen opeenvolgend startnummer. De startnummers worden voorafgaand aan de relay herkenbaar gemaakt. Het laagste nummer is voor de eerste loper en het hoogste nummer voor de derde loper. De tijd wordt geregistreerd aan de hand van de finish van de derde loper. De eerste loper loopt 1 ronde, de tweede loper 2 ronden en de laatste loper 3 ronden, in totaal dus dezelfde afstand als het maximum van de individuele cross van 6 ronden. Voor de deelnemers aan de Cross Relay wordt een apart start- en wisselvak ingericht. De eerste deelnemer start vanuit dat vak en finisht in dat vak, waarna de tweede deelnemer vanuit dat vak start en na 2 ronden finisht in dat vak. Tenslotte start de derde deelnemer voor zijn 3 ronden en finisht door de finish bij de tijdwaarneming. Teams kunnen bestaan uit dames, heren of een mix daarvan. Ook jeugd mag in een team meedoen, bijvoorbeeld als eerste loper. Om de teams onderling vergelijkbaar te kunnen maken wordt de eindtijd gecorrigeerd. Daartoe wordt eerst de gemiddelde leeftijd van het team bepaald en vervolgens wordt de tijd gecorrigeerd met een factor gebaseerd op die gemiddelde leeftijd.
 

Inschrijven en inschrijfgeld

Deelnemen kost slechts € 3,00 per persoon per afstand of € 8,00 voor een Cross Relay-team en inschrijven kun je je ter plaatse vanaf 10.30 uur. Ook kun je je vanaf NU, het levert je een korting van € 0,50 op het inschrijfgeld op of € 1,00 voor een Cross Relay-team, tot een paar dagen voor de Meentcross digitaal inschrijven via DIT INSCHRIJFFORMULIER. Het inschrijfgeld kun je op de dag van de loop uitsluitend contant (en het liefst gepast) voldoen.

 

Een lekkere kop erwtensoep na afloop is voor deelnemers/-neemsters na inlevering van je startnummer bij de prijs inbegrepen!

 

 

Graag tot ziens op De Meent op zondag 7 januari 2018!

 

Met vriendelijke groet,

Wedstrijdcommissie atletiekvereniging Statina

wedstrijdcommissie@statina.nl