Over Statina

Ons hoofddoel is het (doen) beoefenen van atletiek, in welke verschijningsvorm dan ook. Of je nu jong bent of oud... of je nu recreatief bezig wilt zijn, of juist heel prestatiegericht bent ingesteld... atletiekvereniging Statina heeft misschien wel wat jij zoekt!

 

Atletiekvereniging Statina is eind 1986 opgericht, en gevestigd in Culemborg. De naam Statina komt van de Romeinse godin die kinderen hielp met de eerste stapjes.

 

Wij kunnen je helpen bij het verder ontwikkelen van je atletische gaven. Bij Statina kun je baan- en wegatletiek beoefenen, dus bijvoorbeeld verspringen, kogelstoten, sprinten en langere afstanden hardlopen. Trainingen en wedstrijden vinden plaats onder begeleiding van deskundige en gemotiveerde (assistent)train(st)ers. Wanneer je je op een onderdeel verder wilt bekwamen, behoort individuele begeleiding door een (assistent)train(st)er tot de mogelijkheden. Atletiekvereniging Statina heeft voor iedereen een passende training.

 

Wedstrijden

De leden van Statina nemen regelmatig deel aan wedstrijden in Nederland en soms daarbuiten. De wedstrijd is het moment om je eigen prestaties te meten met anderen. Naast het opdoen van een onvergetelijke ervaring, is het ook gezellig om met een groepje leden naar een wedstrijd te gaan. Statina organiseert zelf jaarlijks de clubkampioenschappen en landelijk bekende evenementen zoals de Staina Baanwedstrijd, de Culemborg City Run, de Vallende Bladerenloop en de Meentcross.

 

Vrijwilligers zijn onmisbaar

Atletiekvereniging Statina kan alleen bestaan dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Er zijn leuke taken bij Statina voor vrijwilligers, en je hoeft niet actief te sporten om vrijwilliger bij Statina te zijn. Wij vragen ook van (groot)ouders van kinderen die lid zijn, dat zij periodiek hun bijdrage leveren. Bezit je bepaalde vaardigheden en/of kennis, en wil je weten hoe je die in kunt zetten bij Statina, laat het ons dan even weten!

 

Interesse gewekt?

Wil je meer weten over onze gezellige sportvereniging, kijk dan gerust rond op deze website, of neem contact met ons op.

 

Wellicht tot ziens bij Statina!