Verslag ALV

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 maart jongstleden is gevraagd of het mogelijk is het concept-verslag van de vergadering zo kort mogelijk erna te verspreiden. Tot nu toe was het gebruikelijk het pas met de stukken van de volgende jaarvergadering (ergens in maart 2010) mee te sturen. De ALV zit nu natuurlijk nog verser in het geheugen dan volgend jaar. Het is niet de bedoeling het verslag nu al te gaan aanpassen op basis van het commentaar van de aanwezigen, maar er kan al wel commentaar geleverd worden (klik hier om dat te doen). We zullen de reacties dan bewaren tot de volgende ALV, en ze dan behandelen. Klik hier voor het volgend jaar vast te stellen verslag.

 

Herinrichting sportpark

De plannen voor de herinrichting van 'ons deel' van het sportpark vorderen gestaag. Het vertrek van de Roadrunners en de komst van SGV komen dus dichterbij, binnenkort wordt daartoe een voorstel gedaan aan de gemeenteraad. Het ligt allemaal niet eenvoudig, en niet iedereen is er even gelukkig mee, maar het lijkt toch die richting op te gaan. Die herinrichting betekent overigens ook dat er een periode van overlast zal komen. Als de plannen doorgaan, dan zal medio 2010 de schop in de grond moeten voor nieuwe kleedkamers en -mogelijk- voor clubhuizen van de skaters en de korfballers. Mogelijk, omdat dit afhankelijk is van hun plannen en (financiële) mogelijkheden. Zodra we de tekeningen van de herinrichting van de gemeente hebben ontvangen, zullen die ter kennisname in het clubhuis worden ophangen.

 

Eerste reclameborden langs de baan geplaatst!

Dit nieuwtje is waarschijnlijk al oud nieuws op het moment van publicatie. De eerste reclameborden zijn geplaatst, en dat zal iedereen inmiddels wel zijn opgevallen. De plaatsing heeft op 11 april in samenwerking met Schaats- en skatevereniging Lek en Linge plaatsgevonden. We waren benieuwd of het vooraf uitgedachte ophangsysteem in de praktijk uitvoerbaar zou zijn. We hadden het eerder al een keertje uitgeprobeerd, maar niet op deze schaal. Het blijkt perfect te werken! Het geheel biedt een kleurig aanzicht, zie foto's. Niet alle borden zijn van Statina: Op dit moment hangt er een bord van Foot Connection, Stimulans, Transfer Solutions en Kop Beveiliging. Een aantal borden is nog in bestelling, en er kunnen er nog meer bij! Het plaatsen van reclameborden is een activiteit van de sponsorcommissie. In deze commissie is nog ruimte voor twee leden. Wil je meehelpen aan de verdere uitbouw van de sponsoractiviteiten, meld je dan aan via sponsoring@statina.nl, of spreek Fred Voordouw aan.

 

Vidaz! baanwedstrijd

Op 23 mei organiseert Statina voor de eerste keer een echte baanwedstrijd op onze eigen atletiekbaan. Voor velen van ons is dit een mijlpaal! Wat nog niet zo bekend is, is dat deze baanwedstrijd een eigen sponsor heeft. Vidaz! heeft voor de komende jaren haar naam verbonden aan de baanwedstrijd. Vidaz! is een nieuw, landelijk opererend en onafhankelijk financieel adviesbureau. Kijk voor meer info op www.vidaz.nl!

 

Oproep: E.H.B.O. voor het jeugdkamp

Zoals iedereen inmiddels wel zal weten, wordt op 6 en 7 juni voor de eerste keer voor de trainingsgroepen 1 tot en met 7 het jeugdkamp van Statina georganiseerd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Als alle deelnemers/-neemsters net zo enthousiast zijn als de organisatoren, dan komt het wel goed (ja, ook het weer moet natuurlijk meewerken). Omdat we alles tot in de puntjes willen regelen, wordt ook gedacht aan de veiligheid. Daarom willen we graag voor beide dagen een E.H.B.O.-bezetting hebben (continu minimaal 1 persoon). Omdat het voor veel mensen lastig is om even twee dagen hiervoor vrij te maken, zijn we op zoek naar een aantal mensen dat een deel voor hun rekening wil nemen. We weten dat er mensen zijn met een geldig E.H.B.O.-diploma, die lid zijn van de vereniging, of waarvan een kind lid is. Wij zouden het fijn vinden als die mensen zich melden om een deel van de periode (twee uur, een ochtend, een middag) als E.H.B.O.'er aanwezig te willen zijn. Alle benodigde medische spullen zijn op het terrein aanwezig. Mocht je een geldig E.H.B.O.-diploma hebben, en het leuk vinden dit te doen, meld je dan bij Fred Voordouw op de baan of via frontpush@gmail.com. Wij (en natuurlijk ook alle kinderen) waarderen jullie inbreng!

 

AED-cursus gestart

De lang verwachte cursus reanimatie met de AED is onlangs gestart. De AED hangt al enige tijd in het clubhuis, maar aan gecertificeerde gebruikers ontbrak het nog. Op 4 en 6 mei waren de eerste cursusavonden. Een kleine peiling naar de waardering voor de cursus leverde alleen maar positieve geluiden op. Uitstekend, prima verzorgd, goede materialen. Prima opzet. Daar is over nagedacht. Ruben Verlangen geeft de avonden een zinvolle inhoud, en kan daarnaast boeiend vertellen. Hij levert daarmee een uitstekende bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit en de veiligheid van de vereniging. Er zijn nog 4 avonden gepland. Na deze eerste ronde zijn dan 35 mensen opgeleid in het gebruik van de AED. Indien mensen door dit positieve verhaal enthousiast geworden zijn, dan kunnen ze zich melden via gezondheid@statina.nl.

 

Nogmaals: Oude (maar wel schone...) sokken gevraagd!

De vorige oproep heeft 0 sokken opgeleverd, jammer! Daarom nogmaals... Want ken je dat, dat je bij de landing op de hoogspringmat een lelijke schaafwond op je elleboog oploopt? Om dit te voorkomen, kun je van een oude sok het gedeelte voor de tenen afknippen (je krijgt dan een soort hulsje), en hem om je arm/elleboog doen. Dit wordt bij wedstrijden al veel gedaan, maar waarom eigenlijk niet bij de trainingen? We zouden graag een grote voorraad elleboogbeschermsokken in de materiaalberging willen hebben staan, zodat iedereen daar gebruik van kan maken. Heb je dus nog oude sokken liggen, bijvoorbeeld omdat je ze niet meer past, of omdat de kleur je niet meer bevalt, neem ze dan mee naar de training (in het clubhuis komt een doos te staan). Alvast bedankt!