Frans de Laat tweede van Europa!

De 62-jarige Frans, lid en trainer van onze vereniging en inmiddels wel bij zo'n beetje iedereen bekend (is het niet persoonlijk of van gezicht, dan ken je hem in elk geval wel van naam), heeft op vrijdag 27 maart 2009 bij het EK Indoor in het Italiaanse Ancona op het onderdeel kogelstoten zilver behaald! Zijn beste stoot van 13.96 meter was tevens een verbetering van zijn eigen nationale record met 18 centimeter. De nummer één, Patrick Chala uit Frankrijk (tot 2007 geschorst geweest wegens dopinggebruik...), won met een stoot van 16.80 meter met grote voorsprong. Derde achter Frans werd Pavel Fencl uit Tsjechië, hij stootte 13.06 meter. Frans, namens iedereen van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat!

 

Skateseizoen van start: Wees alert!

Ze zijn er weer, de skaters en skeeleraars van Schaats- en skatevereniging Lek en Linge. Dit verdient ieders aandacht, om ongelukken te voorkomen, dus let heel erg goed op met oversteken! Kijk altijd naar links èn naar rechts, en steek alleen op de gebruikelijke twee plaatsen (bij het clubhuis en bij de materiaalberging) de baan over!

 

Baanwedstrijd - 23 mei 2009

De wedstrijdcommissie nodigt alle leden van de vereniging uit om deel te nemen aan en/of assistentie te verlenen bij de baanwedstrijd van zaterdag 23 mei 2009, waarover iedereen inmiddels gemaild is. Samen met atleten en atletes van Astylos (Tiel) en Passaat (Papendrecht) gaan we er een leuke en sportieve dag van maken! Mailtje kwijt? Meer informatie vind je hier. Doe/help mee!

 

Jeugdkamp - 6/7 juni 2009

Een aantal mensen (bestuursleden, train(st)ers en ouders) is druk bezig met de organisatie van een jeugdkamp, bedoeld voor alle kinderen van de trainingsgroepen 1 t/m 7. Voor die bewuste groep leden geldt: Plan niets anders in dat weekend, en hou je mailbox in de gaten, want binnenkort krijg je een uitnodiging!

 

Avond4daagse Culemborg - 8 tot en met 11 juni 2009

Statina neemt dit jaar voor de 11e keer deel aan de avond4daagse, de jeugdleden (groepen 1 tot en met 9) hebben hier inmiddels een mailtje over ontvangen. We proberen op beide afstanden (4 x 5 en 4 x 10 kilometer) een groep te laten starten, de laatste avond lopen we gezellig samen. Elke avond pauzeren we ongeveer halverwege met iets lekkers, en Statina trakteert! Mailtje niet ontvangen? Geen paniek, iedereen is welkom, en in het clubhuis liggen stapels inschrijfformulieren. Meedoen is leuk, gezond, en een goede manier om je favoriete club te promoten!

 

Vrijwillig(st)ers aan het woord!

De nieuwsredactie (in dit geval Nico Brand en Reinier Bank) heeft de vijf kantinedames geïnterviewd over het goede werk dat ze voor ons doen. Van deze interviews is een leuk verslag gemaakt, vergezeld van enkele foto's, je vindt het hier!

 

Pluimen 2008

De Atletiekpluim van atletiekvereniging Statina is een blijk van waardering voor een lid of een groepje leden dat zich in het afgelopen jaar op sportgebied op positieve wijze heeft gemanifesteerd. Nominatie geschiedt door de (assistent)train(st)ers, de uiteindelijke keuze wordt gemaakt door het bestuur. De Statinapluim van atletiekvereniging Statina is een blijk van waardering voor een lid of een groepje leden dat zich in het afgelopen jaar op organisatorisch/projectmatig gebied op positieve wijze heeft gemanifesteerd. Voordracht en keuze worden door het bestuur gedaan/gemaakt. Zittende bestuursleden komen niet in aanmerking voor de Statinapluim. Dit jaar reikten we voor het eerst ook een Jeugdatletiekpluim uit, speciaal voor pupillen/junioren. De oorspronkelijke Atletiekpluim wordt/blijft voor senioren/masters. Voordracht door (assistent)train(st)ers en keuze door het bestuur blijven gehandhaafd. Wil je weten wie de pluimen tijdens de Algemene Ledenvergadering van 27 maart jl. in ontvangst hebben genomen, klik dan hier.

 

Gebruik clubhuis

Ons clubhuis wordt steeds meer gebruikt. Niet alleen op de dinsdag-, woensdag- en donderdagavond en de zaterdagochtend, maar natuurlijk ook tijdens wedstrijden. Steeds meer wordt er vergaderd door (assistent)train(st)ers, bestuur, commissies, etc. Op zondagochtend gebruikt de Wielertoerclub Culemborg het gebouw als vertrekpunt. Nu en dan verhuren we het clubhuis aan een bevriende vereniging, bijvoorbeeld voor vergaderingen. Een enkele keer maakt ook de Atletiekunie gebruik van ons clubhuis (en soms ook van de baan). Hoe meer gebruik door en voor ons allemaal, hoe beter. Beter slijtage door gebruik dan door stilstand. Maar we hebben veel geld, tijd en moeite geïnvesteerd om het zo mooi te maken als het nu is. Vele, vele uren en centjes zijn er in gaan zitten om het gebouw netjes te krijgen en ook om het mooi te houden. Laten we allemaal proberen er zorgvuldig mee om te gaan. Dat betekent: ‘normaal’ gebruik en (minstens) even netjes achterlaten als je het hebt aangetroffen. Verder: vuil afvoeren, afwasmachine inruimen, geen lege flessen achterlaten, verbruik of voorraadtekort doorgeven, apparatuur schoonmaken, etc. Dan hebben we er met zijn allen lang plezier van. En een volgende gebruiker zit dan niet met de rommel van de vorige.

 

RunningXperience - 12 en 13 april 2009

De Atletiekunie is op 12 en 13 april gastheer van de eerste RunningXperience in de Jaarbeurs in Utrecht. De RunningXperience is een tweedaags evenement boordevol clinics, workshops, informatie, tests, nieuwtjes en (jeugd)activiteiten. Voor meer informatie surf je naar www.runningxperience.nl! 

 

Oude (maar wel schone...) sokken gevraagd!

Ken je dat, dat je bij de landing op de hoogspringmat een lelijke schaafwond op je elleboog oploopt? Om dit te voorkomen, kun je van een oude sok het gedeelte voor de tenen afknippen (je krijgt dan een soort hulsje), en hem om je arm/elleboog doen. Dit wordt bij wedstrijden al veel gedaan, maar waarom eigenlijk niet bij de trainingen? We zouden graag een grote voorraad elleboogbeschermsokken in de materiaalberging willen hebben staan, zodat iedereen daar gebruik van kan maken. Heb je dus nog oude sokken liggen, bijvoorbeeld omdat je ze niet meer past, of omdat de kleur je niet meer bevalt, neem ze dan mee naar de training (in het clubhuis komt een doos te staan). Alvast bedankt!

 

Ex-lid Statina bij X Factor

Eerst hadden we de Vegan Streaker als 'beroemd' ex-lid van de vereniging, nu is het de beurt aan Ros (Roscoe) van het talentvolle duo 'Rev 'n Ros' van het populaire televisieprogramma X Factor. Is al heel lang geleden hoor, dat hij lid was van Statina, wel zo'n 15 tot 20 jaar, maar toch leuk om te weten!