Meer weten over je (loop)training

Veel van onze lopers/loopsters bezoeken de training met grote regelmaat. Dat is natuurlijk prachtig, want dat betekent dat je, of je nu loopt op niveau A, B of C, de training nuttig en leuk vindt.

 

Maar zou je niet eens meer te weten willen komen? Wat is het nut van 'skipping', zo heb je toch nooit iemand de marathon zien volbrengen? Waarom lopen we in de winter meer omvangrijke programma's, en is het zomerprogramma op dinsdag soms zo kort? Is dat niet zonde van de tijd? Waarom doet Gerard nooit een cooling down (lui?), behalve wanneer hij de training voor de groepen A of B verzorgt?

 

Er is veel te zeggen over waarom de training er uit ziet zoals we gewend zijn. Maar eerlijk is eerlijk, er zijn meer benaderingen, zoals 'het duurloopmisverstand' van Klaas Lok al aangeeft.

 

Wij zouden graag zien dat atleten en atletes die alweer wat langer meelopen ook kennisnemen van de achtergronden van het opstellen en geven van training. De Atletiekunie verzorgt sinds kort een cursus 'Assistenttrainer Recreatieve Loopgroepen', waarin je kennis kunt maken met de beginselen van de looptraining. Met een groep van ervaren atleten en atletes met basiskennis van looptraining hopen we de nog steeds groeiende behoefte aan trainerscapaciteit op te vangen.

 

Statina kan je deze cursus i.o.m. de looptrainers aanbieden, en vraagt daarbij dat je parttime beschikbaar bent om in te vallen of bij te springen. Wie weet vind je het wel zo leuk, dat je doorgaat voor 'Trainer Loopgroepen'!

 

De eerstvolgende cursus 'Assistenttrainer Recreatieve Loopgroepen' start op 7 maart 2009 in Nieuwegein (lekker dichtbij!). Meer info vind je hier.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de looptrainers,

Gerard Smit