Nieuwsbericht

19-06-2016

Heerlijkheid Eck en Wiel 18-6-2016

Afgelopen zaterdag vond de eerste ' Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel' plaats. Frank vertrok met zijn wagen volgeladen richting de Veerweg in Eck en Wiel. De te lopen afstanden waren 10 en 5 km. Gelukkig was vooraf al gemeld dat de 10 in werkelijkheid 10,4 km zou zijn en de 5 ook iets verder, namelijk 5,8. Zo loop je nog eens een pr op een afwijkende afstand. Bij je startnummer ontving je een mooi groen t-shirt.

De kleedruimte was zeer verrassend. In het theehuis op de Heerlijkheid voerde een trap naar een grote zolder, waar iedereen zich om kon kleden. De mannen-  en de vrouwenafdeling  waren, achter kamerschermen, gescheiden door een groot projectiescherm. En geen tijgerbalsemwalm te bekennen!

De start van de 10,4 viel samen met een fris buitje. Het parcours voerde ons vanaf de Veerweg eerst de Rijnbandijk op. Voordat we de dijk verlieten was de regen gestopt. Via prachtige plekjes met volop kersen en aardbeien, kwamen we langs de N320 en zo met een bocht weer op de Rijnbandijk. De ondergrond was de gehele weg asfalt. Af en toe kwam de zon achter de wolken vandaan en werd het behoorlijk warm. Gelukkig was er een frisse wind tégen op het laatste stuk dijk.


Astrid Hoevenaars en Petra Kok lopen Hannie naar de finish

Na de finish mocht je kiezen tussen een appel of een peer met daarbij een goodiebag van de gemeente Buren.

Onze conclusie: de eerste 'Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel' was een mooie en gezellige wedstrijd. Volgend jaar weer, dan graag met een drinkpost bij het 5 km punt.

Uitslagen:

5,8 km heren: tweede Michael van Baal van Statina

De overige Statinezen, Frank, Hannie en Petra (allen 10,4 km) vielen niet in de prijzen.


Groetjes, Petra Kok 
Lees meer berichten