Nieuwsbericht

16-06-2016

Holle door Zwolle - 11-06-2016

Tsja, wat doe je als je op een verwachtte rustige zaterdagmorgen een appje krijgt die luidt als volgt:


“Stel… We hebben een kaartje over voor de Halve van Zwolle vanavond… Taxi en gezelligheid zijn geregeld… Is er iemand die ’t leuk vindt mee te gaan?”


Je checkt de weersomstandigheden en voor je het weet zit je met nog 4 lopers (Edith, Diedeke, Michael en Vincent) van de woensdagavond B-groep in de auto naar Zwolle!


We komen aan bij het gastvrije gezin van Wubbo (vriend van de uitgevallen Remco Bakker) in Zwolle, we drinken daar nog wat en wandelen naar de start in het centrum. Het parcours is een aanloop van ongeveer 1,5 kilometer plus 3 ronden van 6,5 kilometer om en door de oude binnenstad. Ideaal voor de fans natuurlijk (ouders Edith en familie plus buren van Wubbo) , die zien hun idolen wel 3 keer voorbij komen! En dat was te horen… Je loopt geen meter zonder publiek of muziek.


Vincent stoof er zoals gebruikelijk snel vandoor en de overige vier liepen de eerste rondes netjes bij elkaar. We spraken af om te proberen gezamenlijk over de streep te komen. Echter, de laatste loodjes wogen toch weer het zwaarst: Edith (die tevoren verwachtte slechts 2 rondjes te lopen) moest een paar kilometer voor de finish vaart minderen, Michael had wat meer tijd nodig om te drinken en Wim voelde wat krampjes opkomen in de benen. Zo kwamen uitgerekend de “debutanten” op deze afstand (Diedeke en Wubbo) van deze vier als eersten aan bij de finish. Vincent was natuurlijk allang binnen.


Vincent Tukker 1:40:35
Diedeke Hilger en Wubbo Wind 2:07:58
Remco Bakker (door Wim) 2:08:34
Michael van Kasteren 2:09:19
Edith Blom 2:11:18


Na afloop gezellig een limoncello (= geen sportdrank Vincent!) gedronken bij Wubbo thuis en met wat vertraging gingen we in de snelle auto van de nog steeds wakkere Michael in de donkere nacht huiswaarts.


Dat een halve marathon veel en soms te veel van je lichaam vergt, zie je tijdens en na het einde van zo’n wedstrijd soms gebeuren. EHBO en ambulancepersoneel staan dan altijd klaar om “ingezakte” mensen (door vocht- en mineralentekort) weer “op de been” te helpen.


Hulde aan deze professionals


W!MFris en fruitig voor de startDiedeke en EdithEdith en Diedeke trots op hun prestatieLees meer berichten