Nieuwsbericht

25-04-2016

Jan van de Pol Voorjaarsloop Rhenen - 23-4-2016

Wat kunnen kleine loopjes toch bijzonder zijn! Maar daarover straks meer.


De folder lag op een tafel tijdens onze Culemborgse Cityrun en deze loop van 10 km leek mij wel leuk omdat de start bij het natuurgebied van Kwinteloijen was en niet ver weg.


Het kostte wat moeite om meer lopers mee te krijgen, maar uiteindelijk stonden er toch weer 4 van Statina aan de start en zelfs eentje later op het ereschavot!


Na een frisse start werd het een hele zonnige loop. Weliswaar geen makkie, gezien de aardige klimmetjes die erin zaten, maar wel een afwisselende loop door en langs de bossen. Op het laatst nog 2 km over een bospad. Gelukkig droog en geen modderpoel zoals we bij de crossen gewend zijn geraakt.


Onze Ron van der Linden snelde in 39:42 naar de 2e plaats in zijn categorie 40+. Ron van Setten zette in zijn eerste wedstrijd gelijk een flinke prestatie neer en werd 20e in een tijd van 45:28. Gerbert Heiwegen deed er 47:38 over en Wim van Engeldorp Gastelaars kwam op 55:59 aan.Ron van der LindenGerbert Heiwegen


Maar waarom is deze loop zo bijzonder? Jan van de Pol Voorjaarsloop is een memorial loop die door zijn familieleden is begonnen ter nagedachtenis van de in 2014 op 67 jarige leeftijd overleden Jan van de Pol. Jan was een bekende sport bekendheid in Rhenen en Veenendaal. Heel bijzonder is wel dat zijn familieleden je bij de finish opwachten en je feliciteren met je prestatie. Dat deden ze bij de eerste tot en met de laatste. Daarnaast kregen we een Nobeltje, een klein flesje Amelandse likeur. Jan kwam nl. oorspronkelijk van Ameland.De loop is nu onderdeel van het Heuvelrug Loopcircuit waar nog meer uitdagende wedstrijden in zitten. Aanbevelenswaardig !


W!M
Lees meer berichten