Nieuwsbericht

07-04-2016

Lenteloop te Brakel - 02-04-2016

Een beetje laat ontdekte ik een nieuwe loop in onze omgeving. Op 2 april werd in Brakel de eerste Brakelse Lenteloop georganiseerd (eerste is een toevoeging van mij), een hardloopwedstrijd over 5, 10 en 15 kilometer en een tweetal kidsruns.


Een aantal hardlopende leden van de zendingscommissie van de Hervormde Kerk in Brakel wilde een wedstrijd organiseren waarbij de opbrengsten naar een goed doel gingen. Hierbij hebben deze organisatoren goed gekeken hoe je een wedstrijd moet organiseren, want ik kon geen verbeterpunten vinden.


De route was verkeersluw gemaakt. Dat betekende dat op cruciale punten verkeersregelaars het verkeer stopten als er lopers langs kwamen. Verder werd de tijdmeting gedaan door een bibtag (chip achter het startnummer) en na afloop waren er water, brood en appels en voor de liefhebber een medaille.


Ik vond dat ik toe was aan een 15 kilometerloopje (achteraf had ik daar zo mijn twijfels over), en ik stond samen met nog 19 atleten aan de start (op de 5 kilometer waren er 23 atleten en op de 10 kilometer 31). Dit was Echt een loopje voor iemand die niet van grote massa's houdt. De route van de 15 kilometer ging over de Waaldijk naar Zuilichem, door de polder naar de Maasdijk en langs Poederooyen door de polder weer terug naar Brakel. De kortere afstanden bleven meer in de omgeving van Brakel.


Volgens mij deden er geen andere statinezen mee, maar gezien de prachtige omgeving, en voor zover ik dat kon zien prima organisatie, is dit misschien een idee voor een volgend jaar.


Met vriendelijke groet,
Andries de Waard


Lees meer berichten