Nieuwsbericht

06-04-2016

Eindhoven Airport Run - 03-04-2016

Op zondag 3 april vond de jaarlijkse Eindhoven Airport Run plaats. Via mijn nieuwe werkgever Vanderlande (leverancier van onder andere geavanceerde bagagesystemen voor luchthavens) was ik uitgenodigd om deel te nemen. Vanderlande is gevestigd in Veghel bij Eindhoven. Omdat Eindhoven Airport een klant van Vanderlande is, was het logisch dat we met een team deelnamen aan dit evenement.


Je kon kiezen tussen de afstanden 5 en 13,4 kilometer. Zoals altijd koos ik voor de langste. Natuurlijk is 13,4 kilometer een niet alledaagse afstand, het is precies een (grote) ronde rondom de start-/landingsbaan van de luchthaven. Erg bijzonder, aan de linkerkant zag je continu het vliegveld liggen. Omdat de loop op zondagochtend plaatsvond, was er niet heel veel vliegverkeer, maar het is toch bijzonder om zo dicht bij landende/opstijgende vliegtuigen te rennen.


Elf Vanderlande-medewerkers hadden de loopschoenen aangetrokken. Vergeleken met de (halve) marathon van Eindhoven, waar jaarlijks 30 tot 40 collega's aan deelnemen, was dit veel minder. Maar dat mocht de pret niet drukken!Het was een leuk loopje. De eerste helft van het parcours hadden we de wind op kop, in de tweede helft begon de zon te schijnen en hadden we de wind in de rug. Heerlijk, het voorjaar is begonnen!


Vanwege drukke werkzaamheden schiet het trainen er de laatste maanden helaas een beetje bij in, dus daarom was ik niet ontevreden met mijn eindtijd (01.04.27). Ik heb geen andere Statinezen gespot.


Deze loop is een aanrader voor mensen die houden van minder massale loopjes op een bijzonder locatie...


Groeten,
Harm Bodewes


Impressie:Lees meer berichten