Nieuwsbericht

09-03-2016

Mystieke Achtkastelenloop - 06-03-2016

Geen recreatieve 20 van Alphen of een rustieke trail in Goirle, nee voor ons drieën stond gisteren een flinke uitdaging met wedstrijdkarakter op het programma, de steeds populairder wordende (1100 deelnemers) Achtkastelenloop in Vorden in de Achterhoek.Zo ging het er vroeger aan toe…


Je hebt daar de keuze uit 3 verschillende afstanden: 10, 21.1 of 30 kilometer.


Gerrit Koerting en ik waagden ons aan de langste afstand, want alleen dan kom je immers alle 8 kastelen tegen. Over nagedacht dus. Maar: Gerrit met als doel een goede tijd neerzetten (én zijn hoofd leegmaken na alle ellende die hem de afgelopen week was overkomen) en ik als voorbereiding op de marathon van Rotterdam. Jawel, na 5 jaar niet maar weer eens wel proberen.


Ed Stijnen koos voor de halve marathon en liep samen met mij de eerste 14 kilometer, waarna onze wegen zich letterlijk scheidden. Hij dus nog 7 en ik nog 16 km (pfff...) bij deze splitsing.


Kastelen zie je tijdens zo’n wedstrijd trouwens niet zo gauw, die liggen mysterieus verscholen in de bossen rondom het parcours. Om deze reden had de organisatie naast de kilometeraanduidingen ook de kasteelaanduidingen op de borden langs de weg gezet. Een toeristische route dus… Ik had er geen oog voor, wedstrijdconcentratie alom.Na een aardige tussentijd op de 21 kilometer (1.40.15) kwam ik over de chipmatten (niet struikelen!) in een lekkere tijd van 2.24.36, niet onaardig voor zo’n ou…, dacht ik. En natuurlijk een mooie opsteker voor Rotterdam, waar het na die 30 kilometer waarschijnlijk pas begint.


Gerrit kwam in een clubrecordtijd (M65) van 2.43.47 binnen, respect.


En Ed… Die was natuurlijk al binnen in een mooie 1.40.56, ook klasse!


Zo weten we weer waar we voor trainen!


Met vriendelijke groet,
André van IjzendoornLees meer berichten