Nieuwsbericht

07-03-2016

De 20 van Alphen (verslag 2) – 06-03-2016

Tegen de (weers)verwachting in baadde Alpen aan den Rijn afgelopen zondag in een mooi winterzonnetje bij een temperatuur van een graad of 6. Prachtig weer voor de 2016-editie van de 20 van Alpen!


Voor zover ik kan zien in de uitslagenlijsten was de deelname vanuit Statina beperkt tot twee atleten, namelijk Gerard Smit en ondergetekende. Allebei startten we op de 20 kilometer. Gerard leverde een heel erg mooie prestatie door in zijn categorie 1e te worden. De tijd was een jaloersmakende 1.18.56. En dat blijft natuurlijk een toptijd, ookal –zoals Gerard zelf met gevoel voor humor schrijft op zijn Facebook-pagina– is het circa 17 minuten langzamer dan zijn beste tijd in Alphen… Zo’n 30 jaar geleden…


Zelf was ik niet alleen tevreden met mijn eindtijd van 1.29.04, maar vooral over het vlakke verloop met 22 minuten per 5 kilometer. De laatste kilometers van het mooie parcours gooiden echter wat roet in het eten. De organisatie had namelijk besloten om voor de laatste 3 kilometer de wedstrijdlopers het parcours op te sturen van het wegbreed uitwaaierende pak 10 kilometerrecreanten. De focus en snelheid van de wedstrijdlopers waren echter dusdanig anders, dat dit uitpakte als een wat ongelukkige beslissing (en dat bleek achteraf ook in de kleedruimte, waar dit een prominent gespreksonderwerp was). Voor de wedstrijdlopers kwam er nu namelijk de uitdaging bij om –op zoek naar die gewenste eindklassering of eindtijd- te gaan slalommen én om te zorgen dat je niet opgesloten raakte. Wie weet is dit echter een kinderziekte die hoort bij de nieuwe route (de vorig jaar omgevallen kraan zorgde dat de oude route niet meer begaanbaar was).


Wie volgend jaar als wedstrijdloper wil meedoen, moet tegen die tijd maar even kijken of dit is aangepast of dat je dit ongemak accepteert in ruil voor een snel parcours over mooie, lange wegen door een landelijke omgeving. Recreanten kunnen zich gerust opgeven voor deze mooie loop.


Ter afsluiting de tijden nogmaals op een (klein) rijtje:


20 kilometer
Gerard Smit – 1.18.56
Jeroen Vreugdenhil – 1.29.04


Vriendelijke groeten,
Jeroen VreugdenhilLees meer berichten