Nieuwsbericht

24-02-2016

Culemborg City Run voor 5e keer door centrum

Rabobank West Betuwe nieuwe hoofdsponsor


Op tweede paasdag, maandag 28 maart 2016, wordt voor de vijfde keer de Culemborg City Run door het eeuwenoude centrum van Culemborg georganiseerd. Dit jaarlijks terugkerende evenement ontwikkelt zich meer en meer tot een belangrijk sportief regionaal evenement dat voor duizend deelnemers en nog veel meer toeschouwers een aantrekkelijk alternatief vormt voor een bezoek aan een meubelboulevard.


Het is al weer 5 jaar geleden dat de Culemborg City Run is teruggekeerd naar het centrum van Culemborg. In de jaren daarvoor leed deze prestatieloop een ietwat kwijnend bestaan in de buitengebieden van Culemborg. De terugkeer naar het centrum heeft een positief effect gehad en de deelnemersaantallen zijn sinds 5 jaar stevig gegroeid.Op tweede paasdag, maandag 28 maart aanstaande, is het weer zover. Atletiekvereniging Statina organiseert dit hardloopevenement en ook dit jaar hebben ze er weer voor gezorgd, dat je als deelnemer langs de mooiste plekjes in de omgeving rent. De Markt dient als start- en finishpunt en het historische stadhuis als hoofdkwartier voor inschrijven en omkleden.


Nieuwe hoofdsponsor
Voor de editie van dit jaar is de organisatie erg blij een nieuwe hoofdsponsor te kunnen presenteren. Rabobank West Betuwe, sterk geworteld in onze regio, ziet de potentie van de Culemborg City Run als groeiend sportevenement en ondersteunt de organisatie dit jaar. Hans van Zuijdam, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe en zelf enthousiast atleet, was vanaf het eerste contact positief. “De Culemborg City Run is met een positieve uitstraling voor de regio van groot belang voor beide partijen”, zegt Hans van Zuijdam. “Rabobank West Betuwe gelooft in de kracht van het collectief en onze medewerkers treden graag als ambassadeur op voor het goede doel. Ik hoop zelf met een aanzienlijk Rabobank-team aan de start te verschijnen op tweede paasdag.”Rennen voor het goede doel
Atletiekvereniging Statina is als sportvereniging ook maatschappijbewust en om die reden kiest Statina ieder jaar een goed doel uit om een deel van de opbrengst van de inschrijfgelden aan te schenken. Dit jaar is de Speelotheek in Culemborg de gelukkige. Bij de Speelotheek is het mogelijk om tegen lage kosten speelgoed te lenen, zodat kinderen met allerlei soorten speelgoed kennis kunnen maken zonder dat ouders direct met hoge aanschafkosten geconfronteerd worden.


Inschrijven kan ter plaatse in het Stadhuis tot een half uur voor aanvang van de start maar ook vooraf met korting via www.statina.nl.Lees meer berichten