Nieuwsbericht

12-01-2016

7 kilometer “bergop” – Egmond 2016

Dit was mijn derde keer van de Halve van Egmond, maar wel de zwaarste. Die eerste zeven kilometer over het strand, met windkracht 5 of 6 pal tegen, dat was een zware beproeving. Soms leek het erop alsof je voortdurend bergop liep, en dan 7 kilometer lang! Bij de eerste waterpost, na 5 km op het strand, klokte ik 36 minuten! Helaas werd daar geen Berenburg of Jägermeister geschonken; daar had ik op dat moment al flink behoefte aan. Na 56 minuten bereikte ik eindelijk de duinopgang bij Castricum (7 km). Gelukkig kon daarna, achter de eerste duinenrij met wind in de rug, het herstel een beetje plaatsvinden, maar ik had nog lang het gevoel dat het meeste kruit al verschoten was. Deze halve marathon zal me nog lang bij blijven!


Maar ook andere Statinezen in Egmond hadden het zwaar.


André van IJzendoorn: “Op de heenweg was het erg lastig; in het begin liep ik van groepje naar groepje, maar dat kostte veel energie zo vol in de wind. Na dit drie keer gedaan te hebben ben ik maar in een groep gebleven. Dat scheelde een slok op een borrel. Nog nooit zo’n matige  7 km.-tijd neergezet. Op de terugweg nog wat kunnen rechtzetten en uiteindelijk wel tevreden met mijn tijd net binnen de 1.47.”Daniëlle Schouw: “Wat was het zwaar! Wij, mijn vriend Pierre en ik, hebben meegedaan aan het combiklassement. Op 9 januari hebben we meegedaan aan de AGU Pier Beachrace. Op zondag hebben we de halve marathon gedaan. Beide evenementen waren geweldig! Goed georganiseerd en goed verzorgd! Alleen die wind hè, die hadden ze wel uit mogen zetten!”Namen en netto tijden


Halve marathon:


Peter Eijgermans, 1:37:34; André van IJzendoorn, 1:46:56; Daniëlle Schouw, 1:50:44; Gerrit Koerting, 2:01:54; Louise Hexspoor, 2:14:58; Nico Brand, 2:31:00.


Sportieve groet,


Nico Brand
Lees meer berichten