Nieuwsbericht

07-12-2015

Montferlandrun 6 december 2015

Zoals verleden jaar voorgenomen deze zondag samen met Marc Laeven weer op stap naar ’s-Heerenberg in de Achterhoek voor de Montferlandrun, een wedstrijd met wereld- en nationale toppers over 15 kilometer.


En net als vorig jaar was de weersverwachting niet geweldig: wind en regen, maar opnieuw viel dat erg mee, er was wel wind, maar regen bleef gelukkig uit. Zo nu en dan kwam de zon een beetje door, en de temperatuur was met 10-12 graden best aangenaam.


We kwamen iets later aan dan de vorige jaren, en dat was een flink verschil met de drukte, het kostte wat moeite om de kleedgelegenheid te bereiken, en mede daardoor bleef er weinig tijd om in te lopen.


Marc ging weer voor een tijd onder het uur, en dat lukte. Zelf hoopte ik te kunnen uitlopen, tijd was niet belangrijk. De opspelende kuiten van de laatste weken waren ingepakt in compressiekousen, dat hielp de laatste week bij de baantraining. Helaas bleek de test op de heuvels in de prachtige omgeving van de Achterhoek minder positief. Ondanks de steun van de kousen protesteerde de kuit al op de eerste helling, en leek het me verstandiger uit te stappen, maar in de afdaling ging het beter, en bleef het op het vlakke goed gaan, maar bij de eerstvolgende stijging was het weer mis, en dat was einde verhaal.


Ben toen rustig terug naar het dorp gejogd, zonder verdere klachten. Dat was dus een luxe trainingsloop, ook wel eens leuk.


Ondertussen liep Marc flink door, en kon ik hem aan de finish verwelkomen.


Bij het opzoeken van de officiële uitslag bleken er nog twee Statinezen te hebben meegedaan. In ieder geval een stijging van 33% over vorig jaar: van drie naar vier deelnemers. De entourage en de omgeving verdienen meer.


De netto tijden:


 Marc Laeven 59:04, Niels van Daalen 1:04:32 en Andre van IJzendoorn 1:10:17


De foto’s:

Sportieve groet, Bert van Oostrum
Lees meer berichten