Nieuwsbericht

19-11-2015

Workshop EHBSO - 30-11-2015

Mogelijk heb je je weleens afgevraagd wat je moet doen wanneer één van je mede-atleten per ongeluk op de witte rand langs de binnenkant van de baan stapt en lelijk ten val komt. Of wanneer iemand een snerpende pijn in zijn/haar been voelt bij het starten vanuit een startblok of het lopen van een versnelling. Waarschijnlijk heeft iedereen weleens gehoord over koelen, drukverband, 'zitten met één been omhoog'...


Maar wat doe je, wanneer doe je dat, in welke volgorde en hoe lang?


Op maandag 30 november aanstaande verzorgt Ruben Verlangen (sportmedisch coördinator bij Statina) een workshop ‘eerste hulp bij sportongevallen’ (EHBSO) en tijdens deze workshop krijg je antwoord op bovenstaande vragen en andere vragen die je op dit gebied hebt. De avond zal niet alleen bestaan uit theorie, uiteraard zullen de meest voorkomende handelingen bij sportblessures ruim in de praktijk geoefend kunnen worden.


Omdat wij de workshop een "must" vinden voor onze (assistent)train(st)ers hebben zij eerst de gelegenheid gekregen zich aan te melden, maar we kunnen ons ook voorstellen dat dit onderwerp interessant is voor atleten/ouders/verzorgers die geen training geven. Daarom nodigen wij je van harte uit aan deze workshop deel te nemen. Er zijn nog 11 plaatsen beschikbaar (stand per 19-11-2015 om 09.00 uur), dus wees er snel bij!


Praktische informatie op een rij:


Wanneer: maandag 30 november 2015
Waar: clubhuis atletiekvereniging Statina
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Door: Ruben Verlangen


Vanwege deelname door jeugdige (assistent)train(st)ers zal de eindtijd exact worden aangehouden.


AANMELDEN GRAAG UITERLIJK 23 NOVEMBER: HIER


Met vriendelijke groet,
Ook namens Ruben,
Litha Doeland en Jeroen GutteLees meer berichten