Nieuwsbericht

16-11-2015

Typhoon Loop Gorinchem 14-11-2015

Spannend einde van Univé Grote rivierenloopcircuit in Gorinchem: Het was toch nog spannend hoeveel Statinalopers er op de afsluitende wedstrijd van het Univé Loopcircuit op het podium zouden eindigen. Zowel Ruben Verlangen als Corina van der Linden maakten een grote kans op een tweede of derde plek in het eindklassement. Maar eerst moest er gelopen worden. Althans, Ruben zou deze laatste keer nog meedoen, maar Corina had al aan de limiet van vijf wedstrijden voldaan en kon zich veroorloven niet te lopen. Zij had de halve marathon op Terschellling nog in haar kuiten, waar ze een schitterende tijd van 1 uur 45 minuten had neergezet. In Corina’s categorie, vrouwen 45-49 jaar, kon alleen nog een dame Corina van het podium houden, mits deze dame ook op deze druilerige zaterdag zou lopen.


En helaas, tijdens de uitreiking bleek dat Petra Bruijs had gelopen, waardoor zij Corina voorbij ging in het eindklassement. Er was niets aan te doen. Dat was wel even zuur, maar zo lopen de hazen nu eenmaal bij Univé. De vierde plek is echter ook een prachtig resultaat voor Corina, die dit jaar echt in bloedvorm is.


En hoe ging het Ruben af? Bij hem was het ook tot het laatst spannend, maar gelukkig kon hij wel nèt op het podium eindigen. Wel moest hij zijn meerdere kennen in Fouad Fertoute, een crack in het circuit. Ruben eindigde als derde overall in zijn categorie mannen 34-39 jaar en afgelopen zaterdag werd hij vijfde.Tot slot hadden we nog een verrassende derde kanshebber van Statina voor een medaille. Weliswaar niet voor het eindklassement, maar voor de dagprijs. Dat was Peter Poort, een senior loper bij onze club die we niet moeten onderschatten. Peter wist de avond vóór de wedstrijd overigens nog niet dat hij mee zou doen, maar ik heb hem nog weten over te halen en voordat hij het wist zat hij bij mij in de auto naar Gorinchem. Door het hondenweer op naar de atletiekbaan van Typhoon. Gelukkig was het droog bij de start en sprintte Peter zo hard weg dat hij kilometers lang met de kopgroep heeft mee kunnen draven,. Totdat hij op een goed moment dacht: “Dit gaat wel erg snel. Eigenlijk een beetje teveel van het goede. Laat ik maar iets langzamer gaan anders kom ik niet heel over de eindstreep.” Slim gedacht, want uiteindelijk heeft Peter in een waanzinnige tijd van 39:28 de tweede plaats veroverd in zijn categorie mannen  55-59 jaar. En het was ook nog een p.r. (zijn vorige p.r. was 40:04). Proficiat!


Bij de foto: de winnaar was al naar huis bij de uitreiking, dus Peter werd gevraagd om bovenop het podium te gaan staan…Tot slot heb ik tijdens het lopen nog iets heel onbelangrijks ontdekt, maar wel leuk om nog even te melden. Ik weet namelijk nooit helemaal de gele kleur van Statina te omschrijven. Is het okergeel? Knalgeel? Kanaripietjesgeel? Nee, nee, nee. Wat is het dan wel? Terwijl ik aan mijn eindsprint begon in Gorinchem kwam een vrouw op haar fiets me tegemoet rijden. Op die fiets zat een mand met plastic zonnebloemen. Naast die fiets liep toen ook net Gerrit Koerting, zo’n 30 meter voor mij uit, uiteraard in een Statina-shirt. Op dat moment matchte Gerrits shirt prachtig met die nep-zonnebloemen op de mand van die mevrouw. Bingo, onze kleuren zijn de kleuren van zonnebloemen, geel met een zwart hart! Nu weet ik wat ik zie als ik een zonnebloemenveld in Frankrijk zie: heel veel Statina-lopers!


Namen en netto tijden:


Ruben Verlangen: 36:31, Peter Poort: 39:28 (p.r.) en 2e plaats, Gerrit Koerting: 48:37, Sandra Wormgoor: 48:53, Bas Belder: 49:55 (p.r.!), Gerrit van Mourik: 51:24, Nico Brand: 56:35.


Sportieve groet, Sandra Brand


 [Achter de naam Sandra Brand gaat reportersduo Sandra Wormgoor en Nico Brand schuil. Dit duo, allebei leden van Statina, verzorgen nieuwsberichten over wedstrijdlopen waaraan zij beiden hebben deelgenomen.]


 


 


 
Lees meer berichten