Nieuwsbericht

22-10-2015

Marathon van Amsterdam - 18-10-2015

Het was bijna zover! Zondag 18 oktober de marathon van Amsterdam. ‘Wie is jouw held of voorbeeld?’, vroeg een collega. Vroeger zou ik antwoorden: ‘Johan Cruijff, Marco van Basten of Dennis Bergkamp.‘ Een voetballer, want voetballen deed ik zo’n 35 jaar lang. Maar nu? Mijn gedachten dwaalden af en ik kwam bij de helden van Statina! Gerard Smit en Ron van der Linden, die liepen de marathon vroeger dik onder de drie uur en dat wil ik ook. Toekomstmuziek?


Bij de vraag ‘Wie is jouw held op dit moment?’ kom ik bij een persoon waar ik al een tijd tegen zeg dat ik nog 6 jaar de tijd heb om de marathon onder de drie uur te lopen… Marc Laeven! De diesel gaat aan en in zo’n 4.05/km wordt naar 2.53 uur gedenderd… Prachtig en dat wil ik ook!


Op zondag 18 oktober liepen wij dus Amsterdam. Helaas: Michael van Baal moest de strijd na 10 kilometer staken vanwege een enkel die niet wilde. Niels van Daalen deed het na de halve van New York en de vakantie van twee weken rustig aan en kwam uit op 3.28 uur en Antje Velthuis debuteerde met een prachtige eindtijd van 4.00.07 uur!


En dan ikzelf… Tot de 32.2 kilometer ging het lekker… Vlak… Wel wat kou op de spieren en de laatste 10 gingen wat minder. Niet zwaar maar lastig. Twee keer kramp en het ritme ging weg. Maar met een nieuw PR van 3.18.45 uur was ik meer dan tevreden. Moe was ik niet bij de finish, de pijn was erger.


Als ik de hele race terug ‘lees’ dan zou ik het zo weer doen. Het weer was de grote tegenstander en dat nekte mij een beetje op het eind, maar zoals Gerard Smit steeds zegt: ‘Na zo’n 4 jaar trainen loop je de perfecte marathon.’ En ja, Marc Laeven is gewoon…!Maar wie is gewoon… Mijn held… Ja… Wie is mijn held! Mijn vrouw Annemieke is dat zeker. Elke week en vooral de laatste weken van de voorbereiding rijdt ze achter mij aan met de auto. Foto’s makend en verzorgend met drinken et cetera… En op de dag van de marathon gaat ze mee en denkt ze samen met onze dochter Merel overal aan! Ik kan onbezorgd aan de marathon beginnen en onderweg denk ik: ‘Mijn held of helden of heldinnen… Nog 6 jaar!’


In ieder geval begin ik in december weer met de training voor de marathon van Utrecht op 20 maart 2016.


Wie is jouw held… Ik ga een stukje wandelen met de Dunya de hond en mijmer nog even door.


Tot op de baan!


Bas van der Linden
Lees meer berichten