Nieuwsbericht

20-10-2015

Toronto Halve Marathon 18 oktober 2015

“Another October, another finish”. Na een op zijn best een zeer matige voorbereiding, met een dieptepunt op 5 september in Noordeloos waar ik met moeite 6 kilometer min of meer kon hardlopen, besloot ik toch van mijn inschrijving voor de Halve Marathon in Toronto gebruik te maken. Er was nog de mogelijkheid om de afstand te wijzigen in 5K, maar dat leek me toch te weinig, een 10K had ik overwogen, maar die keus was er niet.


De omstandigheden waren perfect naar mijn smaak, temperauur een graad of 3, half bewolkt, en vrijwel geen wind. Misschien zou het dan toch nog een beetje lukken.


Rustig van start gegaan, voelde goed, kon wat versnellen, en bij 10K kwam ik door in 1:01:56, dat zou een eind uitslag van 2:08:00 of daaromtrend mogelijk maken. Maar het herstel van de laatste tijd was toch niet genoeg om het tempo vol te houden. In de resterende 11K verloor ik ruim 15 minuten, en eindigde op 2:24:20.Al met al tevreden dat ik de 21,1K heb kunnen uitlopen, moeizaam in het tweede deel, maar toch. Zeker tevreden met de tijd op de 10K, voor een wedstrijd waar de finish daar ligt moet het dus weer onder de 60 minuten kunnen. Als doel nu de halve in Linschoten, hoop daar de hele afstand op tempo te kunnen overbruggen.


Met vriendelijke groet,


Bert van Oostrum
Lees meer berichten