Nieuwsbericht

28-09-2015

Singelloop Utrecht - 27-9-2015

Een loop in je geboorteplaats, vooral als je er op school gegaan bent, er gestudeerd hebt, en daar jarenlang gewerkt hebt, blijft iets speciaals houden. Al die bekende en vertrouwde straten, singels en gebouwen, overal op het parkoers komen de associaties en herinneringen tijdens het lopen bij je binnen. Het Wilhelminapark, de Tolsteegsingel, de oude HBS bij de Nicolaas Beetsstraat, de St jacobsstraat met het oude Psychologisch Lab, de Voorstraat, de Stadsschouwburg, en aan het eind van de 10 km de Maliebaan, het is voortdurend een film in je hoofd van herinneringen.


Maar het is zaak niet te lang blijven mijmeren, het gaat om het lopen natuurlijk! En dat deden zo’n 15000 atleten gisteren op de 65e editie van de Singelloop Utrecht, ook bekend als de oudste stratenloop van Nederland.


Te midden van zoveel mensen voor de start in het Wilhelminapark, waar een lekker zonnetje scheen, was het moeilijk om clubgenoten te ontdekken. Maar toch zag ik opeens een geel-zwart geblokt t-shirt: het bleek om de schouders te hangen van Andries de Waard. ’s Avonds thuis op de uitslagenlijst kwam ik nog enkele namen tegen: Mariska Vergeer en Bart Visscher, die ook de 10 km gelopen hadden. En Jelmer van der Linden, die op de 5 km een fantastische prestatie had geleverd. Hij was op 1 na de snelste van meer dan 1000 deelnemers: een mooie 2e plaats!


Namen en netto tijden op de 10 KM:


Bart Visscher, 40:55; Mariska Vergeer, 42:14; Nico Brand, 57:41; Andries de Waard, 1:04:15


en op de 5 KM:


Jelmer van der Linden, 15:46 (2e plaats)
Vriendelijke groet, Nico Brand


 
Lees meer berichten