Nieuwsbericht

13-09-2015

Crazy River Run - Gorinchem 13-09-2015

De Gorinchemse gekte is niet te onderschatten! Half wegwedstrijd en half trail, zo wordt de Crazy River Run in Gorinchem omschreven. Vier leden van de zondagochtend duurlopers, versterkt met Petra Kok, gingen afgelopen zondag de uitdaging aan. Op de site zag het er allemaal niet al te zwaar uit: stukje over de dijk, stukje door de uiterwaarden, dat staat wel vaker op het programma. We waren mooi op tijd, werden onderweg nog getrakteerd op het laatste stukje van een concert in de haven (Canto Ostinato door Jeroen en Sandra van Veen) en konden lekker op een bankje in de zon de start afwachten.

Eenmaal op weg was er gelijk een pittig stukje strand, en na wat straatjes in de stad kwam de lange dijk naar Vuren met mooi uitzicht over de Merwede. Onder aan de dijk stonden in het gras wel wat bordjes met het wedstrijdlogo, die zouden we nog wel terugzien. Na  km 7 gingen we de dijk af en het veld in. Nou ja, veld, na 300 meter mochten we al door een plas van 20 meter en 20 cm diep. Met zeiknatte schoenen verder, slingerend langs de rivieroever, over strandjes, grasdijkjes en weilanden. Nu begon het trailgedeelte pas goed en was het zaak een ander tempo te vinden en bewust te herstellen van de stukjes zand, de    heuveltjes en de dijk die we steeds weer op en af gingen om naar een volgend cross-stuk te gaan. Bij km 13 kwam de stad weer in zicht en na nog wat steil klim- en daalwerk gingen de laatste kilometers weer over de weg, over de klinkers en kinderhoofdjes door de stad naar de finish.

Het was een bijzondere wedstrijd, lekker kleinschalig en uitdagend door de afwisseling. Geen parcours voor snelle tijden, maar wel een prima voorbereiding voor een halve marathon, zoals die van Texel of Terschelling.

Dit waren de Statinezen en hun tijden: Ed Stijnen (1.12.30 , Frank Brandsma (1.18.24), Gerrit Koerting (1.23.11), Angela Veld (1.24.09) en Petra Kok (1.37.30).Frank Brandsma


 
Lees meer berichten