Nieuwsbericht

12-09-2015

Finale masterscompetitie Beverwijk - 06-09-2015

Toen we twee weken geleden werden uitgenodigd om alsnog deel te nemen aan de finale van de masterscompetitie, stond niet iedereen meteen te juichen. We hadden op basis van de eerste twee wedstrijden eerder dit seizoen namelijk een 14e plaats behaald, wat normaal gesproken niet voldoende is om deel te mogen nemen. Echter, omdat er twee teams uitvielen, mochten wij alsnog deelnemen.


Miriam had eigenlijk een 10 kilometer met collega’s in België gepland, Corina had de dag ervoor een 10 kilometer (Univé-circuit), en buiten alle andere afspraken voor dat weekend van de andere atletes, had niemand er meer voor getraind!


Toch lukte het ploegleidster Miriam om op tijd een team op te zetten, inclusief ons vaste jurylid Anita! :-)


Om iets over half 10 verzamelden we bij het clubhuis en we vertrokken daarna met vlag, partytent en tig stoelen naar Beverwijk. We werden deze dag vergezeld door onze voorzitter en tevens mede-atleet Bert!


Om 12.00 uur startten de eerste onderdelen: Esther met kogelstoten en Miriam en Arna liepen de 100 meter.


Esther was al een paar dagen ziek, maar wilde deze speciale wedstrijd niet missen. Je kon dit helaas wel een beetje merken aan de werpresultaten. Miriam en Arna liepen allebei een persoonlijk record: Arna 15,18 sec en Mirjam 15,54 sec.


Bij het hoogspringen mocht Arna nogmaals aan de bak. Met 1.30 m (5 cm onder haar PR), met een kleine knieblessure en bijna geen training, een mooi resultaat! De 1.35 m was met een vierde poging zeker weten gelukt.


De 800 meter werd gelopen door Hélène. Een moeilijke afstand, maar ook Hélène verbeterde met een mooie tijd van 3.12.33 min haar PR! Dankzij de aanmoedigingen voor iemand achter haar ('Haal die gele in!’) kon ze er nog een supersnelle eindsprint uitpersen!


De 1500 meter werd door Miriam gelopen. In haar serie gingen twee dames weg op het tempo dat Miriam graag wilde proberen te lopen, dus dat was een fijn begin. Na anderhalve ronde zetten zij nog een versnelling in die Miriam niet kon volgen. Dan maar op eigen kracht verder en aan het einde nog een spannende eindsprint, om derde te worden in de serie en een concurrente achter haar te houden, wat gelukkig net lukte. Ze liep de afstand in een mooi nieuw clubrecord van 6.21.76!


Om 14.10 uur klonk het startschot voor de 3000 meter, waar Corina aan mee deed. Haar PR stond op 13.06 min, dat zou erg lastig worden door de 1 dag ervoor gelopen wedstrijd. Het werd uiteindelijk een hele mooie eindtijd van 13.14 min en Corina verklaarde zelf ook heerlijk gelopen te hebben (en tja, 1 seconde per rondje minder dan bij haar recordtijd, waar heb je het dan over)!


Omdat Litha nu niet mee kon doen, moest Edith vandaag de kogel laten knallen. Met een mooie 8.66 m stootte ze een nieuw PR en clubrecord. Vanuit Nijmegen Atletiek werden er nog wat aanwijzingen gegeven (navel omhoog!). Leuk die sportiviteit tijdens dit soort wedstrijden!


Het speerwerpen vond Edith wat lastiger gaan door de met vlagen flink opstekende wind (waar overigens iedere deelneemster hinder van ondervond). Met een afstand van 24.61 m eindigde ze in het midden wat afstand betreft. Geen PR helaas, maar meer zat er gewoon niet in. Ook hierbij werd er nog een aanwijzing gegeven door een andere deelneemster.


Het verspringen werd, net als het kogelstoten, verdeeld over twee groepen. Arna en Hélène hebben hun beste sprongen gegeven. Voor Hélène was dit haar debuut, dus ze zette met 2.91 m een PR neer om de volgende keer aan diggelen te springen. Arna sprong met een geblesseerde knie toch nog 3.45 m.


De Zweedse estafette liepen we niet zo snel als tijdens voorgaande wedstrijden, maar we mogen heel tevreden zijn.


We hebben alle onderdelen volbracht, alles gegeven en een mooie sportieve dag gehad. Van de 27 deelnemende verenigingen zijn we geëindigd als 12e team van Nederland. En dat alles ook nog eens onder het toeziend oog van onze voorzitter Bert. Super dat Bert zijn vrije dag op deze wijze wilde doorbrengen!


Bert zegt zelf: ‘Een dag met de masterdames mee naar Beverwijk: Ik kan het iedereen aanraden! Als beloning voor het aanmoedigen word je de hele dag in de watten gelegd: Koffie, thee, koeken, reuzesmarties, snickers, patat, enz… Het kon niet op. En de instelling en inspanningen van de dames: Een inspiratie en een voorbeeld! Al met al, ondanks het soms wat natte en gure weer, een memorabele dag!’


Samengevat was het een mooie, sportieve en erg gezellige dag, die dankzij de inzet van alle atletes, de hulp van Anita en de support van Bert en de kinderen van Arna in de boeken zal gaan als onze eerste finalewedstrijd die zeker naar meer heeft gesmaakt!


Schrijvers van dit stukje: Bert, Miriam, Hélène, Corina, Edith en Esther


Filmpje:
Lees meer berichten