Nieuwsbericht

06-09-2015

Loop naar de pomp - 5-9-2015

Het weer ‘s morgens op 5 september beloofde niet veel goeds voor de 5e Loop naar de Pomp in Noordeloos, waarvan de 10 kilometerafstand om 14.00 uur van start zou gaan. Maar een blik op de buienradar om half een gaf hoop: tijdens de loop zou het waarschijnlijk droog blijven! Dus snel de hardloopspullen bij elkaar gezocht en hup de auto in.


Dat deden meer leden van Statina. Met 12 man en 1 vrouw was onze vereniging in Noordeloos present, en namen we aan een van de afstanden deel. De start is altijd midden in het dorp. Ik weet nog steeds niet naar wat voor pomp we moeten lopen, een benzinepomp of een oude dorpspomp, of wellicht een bierpomp? En het café waar de start en finish is heet ook niet “De Pomp” maar gewoon “Het Zwarte Paard”. Nou ja, we krijgen het wel een keer te horen.


Het parcours van de hoofdafstand (10 km) bestaat uit twee lussen. Gestart wordt met een korte lus van 2 km over de Grotewaard en terug over het fietspad langs de Provinciale Weg. Dan komt de grote lus van 4 km die over de Noordzijde, de andere kant op, het dorp uit voert. Die lus doen we dan twee keer. Leuk is het altijd dat je bij het noordelijkste punt van de lus dwars door een met een mooie blauwe loper bedekte veranda van een boerderij mag lopen. Even de boer gedag zeggen die staat te kijken, en dan weer terug richting dorp over de Botersloot.


Thijs Vreugdenhil liep de korte afstand (4 km), en legde die afstand maar liefst in krap 17 minuten af.


Dan moest de 10 km nog beginnen. De snelste van de Statina lopers was wederom Ruben Verlangen met een tijd van 36:21. Tjonge wat kan die vent toch lopen! Hij staat ook nog eens tweede in het Univé Grote Rivieren Loop klassement van zijn leeftijdsgroep (nog steeds M35!).


Van de M45-ers was Ron van der Linden met net geen 42 minuten de snelste.


Ron werd gevolgd door Huib van Veldhoven, die niet alleen zijn 35e trouwdag vierde maar ook als M55-er netjes binnen de 3 kwartier bleef.


En de eerste en enige vrouw dit keer, Corina van der Linden, voltooide de afstand in maar liefst 48 minuten rond. Corina staat trouwens ook al in het klassement op een goeie plek (3e plaats).


Zie beneden voor de tijden van de overige Statinezen. Rest nog te vermelden dat onze voorzitter Bert van Oostrum helaas na 6 km moest afhaken.      


Namen en netto tijden:


4 kilometer


Thijs Vreugdenhil – 17:15


10 kilometer


Ruben Verlangen – 36:21, Ron van der Linden – 41:54, Huib van Veldhoven – 44:43, Jeroen Vreugdenhil – 44:51, Ton Meuwissen – 45:41, Corina van der Linden – 48:00, Dick Sangers – 48:23`, Gerrit Koerting – 50:43, Gerrit van Mourik – 52:47, Wim van Engeldorp – 54:58, Nico Brand – 57:52


 


Vriendelijke groet, Nico


 
Lees meer berichten