Nieuwsbericht

23-08-2015

Ronde van Deil - 20 aug 2015

Dit jaar moest ik (Sandra) helaas verstek laten gaan op een van mijn favoriete loopjes, namelijk die in Deil. Mijn achillespees speelde teveel op en ik heb daarom het nuttige maar met het aangename verenigd en ben langs de kant gaan staan. Daar kun je heel goed aanmoedigen en foto's maken. Jammer genoeg was ik net te laat voor de snelsten van Statina... zij die de 5 km liepen, twee rondjes van 2,5 km, waren net voorbij de bocht waar ik kwam aanfietsen. Onder deze snelheidsduivels waren er ook Culemborgse podiumtijgers te vinden: Corina van der Linden mocht plaatsnemen op de hoogste trede en Ruben Verlangen op de laagste. Dit laatste klinkt misschien niet zo goed, maar ik kan je verzekeren dat nummer 1 en 2 wel erg snel waren. In elk geval was Rubens dochter Noa supertrots op haar vader en kon de neiging om op het podium te klimmen amper onderdrukken!
Naast deze winnaars heb ik talloze lopers in Statina-shirtjes voorbij zien komen en tevens Vahalislopers. Zij trainen bij Statina op de woensdagavond en enkelen zijn lid van beide clubs. De speaker die de loopjes van 5, 10 en 15 km aan elkaar praatte was de ons aller bekende Vahalistrainer Cees Verbeek. Wat kon hij dat leuk en charmant. Op een goed moment was er een moeder zoek en ook dat riep hij dan om. Wat hij niet wist was dat die moeder nog bezig was met de wedstrijd. Alles liep dus door elkaar en er kwam geen einde aan. Cees kon melden dat nog nooit zoveel lopers, namelijk 199, gisteren hun schoenen hadden aangetrokken!


Enfin, de sfeer was weer gemoedelijk, gezellig, muzikaal en warm. Benauwd warm begreep ik van onze voorzitter Bert. Hij was blij dat hij maar 5 km hoefde te lopen, dat zijn twee rondjes langs die prachtige witte molen in Deil. Een van de zeven kastelen, denk ik. Want Deil organiseert jaarlijks ook een Zevenkastelen Loop.


Dit jaar liepen Paul Koedam en Koos Kooij ook mee. En wel: voor het eerst! Ik kon mijn oren niet geloven. Nu pas? Maar, zo dacht ik, beter laat dan nooit. Paul was inderdaad wel een onbekende op het parcours, want bij de speeltuin hebben ze heel verraderlijk de finish met een haakse bocht naar rechts gemaakt. Dat weet Paul nu ook voor al die komende jaren wanneer hij weer mee gaat doen. Om natuurlijk echt een keer Koos in te halen. En dan het liefst in een Statina shirt!
Kortom, Deil, daar moet je bij zijn geweest!


 


Uitslagen en enkele foto’s:


5 km (109 deelnemers)


Marc Laeven                     18:57


Kees Bleichrodt                 19:20


Jan Pannekoek                 20:36


Rutger van Saltbommel     21:53


Thijs Vreugdenhil              22:16


Corina van der Linden       23:53  (1e prijs Vrouwen)Miriam van Knippenberg    25:00


Ella van Veen                    25:25


Lindsey Hol                       26:13


Ilse Verweij de Geus          26:32


Nico Brand                        27:47


Bert van Oostrum              29:07


Geke Vreugdenhil              29:53


10 km (49 deelnemers)


Bart Visscher                    41:22


Jeroen Vreugdenhil           44:34Koos Kooij                        47:17


Paul Koedam                    48:03


Wilco ‘t Lam                      49:53


Angela Veld                      51:2415 km (32 deelnemers)


Ruben Verlangen              57:15  (3e prijs Mannen)


Niels van Daalen               1:01:45


Gerk van der Have            1:11:52Huib van Veldhoven          1:15:45Vriendelijke groet, Sandra Brand 


          ​      ​


[Achter de naam Sandra Brand gaat reportersduo Sandra Wormgoor en Nico Brand schuil. Dit duo, allebei leden van Statina, verzorgen nieuwsberichten over wedstrijdlopen waaraan zij beiden hebben deelgenomen.]


 
Lees meer berichten