Nieuwsbericht

28-06-2015

Lingewaalloop Herwijnen 27-6-2015

Al langere tijd wisten we dat de 10km loop van de Lingewaalloop in Herwijnen (het 5e onderdeel van het Univé Grote Rivierenloopcircuit) niet om 18 uur maar om 13 uur zou starten. Midden op de dag, kans op een verhit loopje en bovendien zou het deels samenvallen met de achtste en kwart triatlon in Beesd. Twee jaar terug was het voor André van IJzendoorn nog reden om beide evenementen 'even' te doen; hij had de achtste nog niet afgerond of is toen naar Herwijnen gescheurd om daar nog 'even' de 10km te lopen. En toen weer op zijn fiets naar huis in Tiel. Allround, deze sportman. Gisteren kon hij deze combinatie vanwege de tijdstippen niet uitvoeren, dus was het tijd voor André om de kwart triatlon te doen in plaats van de Lingewaalloop.


Niet alleen het tijdstip van Herwijnen was aangepast, ook het parcours. Dit keer twee ronden van vijf km. Een verbetering, maar tegelijkertijd effe wennen. In de eerste bocht van het parcours stonden wat fietspaaltjes, waar je lelijk tegenaan kon rennen, maar gelukkig hadden de organisatoren er enkele vrijwilligers voorgezet. Daarnaast verwelkomde een grote kraam met schallende muziek ons in diezelfde bocht met een nummer van Harry Jekkers die zingt dat jullie over 100 jaar allemaal dood zijn en wij ook. Weinig stimulerende tekst, moet ik zeggen, zeker als je nog maar in je eerste bocht bent. Deed mij denken aan een keer op de Dam tot Dam loop na 12 of 13 km, toen de meeste deelnemers al “op het tandvlees” liepen, dat de hit van Freek de Jonge begon te knallen: “En na de dood, naaa de dood, er is leven, er is leven na de dood…”


Wat aardiger van dit nieuwe parcours was de lus die je maakte onder en daarna bovenop de Waaldijk, zodat snelle lopers de langzamere konden groeten en aansporen. Statinezen herkennen elkaar met groot gemak vanwege het opvallende shirt! Er waren nu wel wat grindpaden in het parcours wat een beetje nadelig was voor de man die de onderdelen van het circuit steeds op blote voeten loopt. Ik liep een beetje gelijk op met deze man, en het was te merken dat hij wat (pijnlijke) moeite had op deze grindstroken.


Van andere lopers hoorde ik dat de warmte en de wind op de dijk spelbrekers waren om een PR neer te zetten of om zelfs maar de loop geheel uit te lopen. Zo vond de ene helft van ondergetekend schrijversduo het na de eerste ronde (5km) welletjes.


Maar Ruben Verlangen had echter geen last van warmte of wind; hij werd heel knap tweede in het sterke veld van zijn categorie. En we hadden nog een tweede plaats te vieren: Mariska Vergeer in haar senioren-categorie. Proficiat!


Namen en netto tijden:


Ruben Verlangen – 36:12 (2e plaats M35), Marc Laeven – 39:59, Mariska Vergeer – 45:22 (2e plaats VSen), Jeroen Vreugdenhil – 45:36, Huib van Veldhoven – 46:07, Sandra Wormgoor – 47:26, Ton Meuwissen – 48:26, Ron van der Linden – 49:31, Corina van der linden – 49:33, Gerrit Koerting – 50:41, Gerrit van Mourik – 56:03, Wim van Engeldorp – 56:22, Bas Belder – 56:41


Na afloop was het nog even tijd voor een groepsfoto in bijna vol-Statina-ornaat! Enkele andere foto’s:


  


 


 


 


Hartelijke groet,


Sandra Brand   


[Achter de naam Sandra Brand gaat reportersduo Sandra Wormgoor en Nico Brand schuil. Dit duo, allebei leden van Statina, verzorgen vanaf nu de nieuwsberichten over wedstrijdlopen waaraan zij beiden hebben deelgenomen.]

Lees meer berichten