Nieuwsbericht

22-05-2015

Leiden - 17-05-2015

Nadat vanwege de vroege start om kwart over zes de wekker was gegaan en wij, twee mannen en drie vrouwen van Statina, naar Leiden waren gereisd, konden wij aan onze ‘wedstrijd’ beginnen, met toch altijd weer de spanning die zo'n groot sportevenement met zich meebrengt. Vooral voor Anneke was het extra spannend. Dit zou namelijk haar eerste halve marathon worden, maar het is uitstekend gegaan! Na twee uur en twintig minuten kwam zij heel voldaan over de finish.


Het geheel was uitstekend georganiseerd en precies om tien uur klonk in het mooie centrum van Leiden het startschot. Eerst vertrokken de toppers, het was tevens het Nederlands Kampioenschap halve marathon, maar 5 minuten later passeerden ook wij al de startlijn. Er waren ruim 3000 deelnemers aan de halve dus dat was goed te doen. De eerste 14 km liep ik probleemloos met de pacers (met de bekende ballonnen) van 1 uur 50 mee (10 km-tijd ruim 51 minuten), maar ik moest ze uiteindelijk toch heel langzaam laten gaan. Later zag ik dat de pacers, met name het eerste stuk, iets harder zijn gegaan en dat heeft me vermoedelijk aan het eind opgebroken. Maar goed, ik was toch erg tevreden, ook omdat ik helemaal nergens last van heb gehad. En dat is natuurlijk veel belangrijker dan welke tijd dan ook.Het was wel erg warm. De zon scheen volop en de eerste 8 km hadden we de wind voornamelijk in de rug. Antje, die een startvak eerder stond, heb ik niet meer getroffen. Jammer, omdat we de intentie hadden om deze keer samen te lopen. We wilden beiden een tijd rond of zelfs onder de 1 uur 50 lopen. Dat is Antje, met een tijd van ruim 1 uur 48, ruimschoots gelukt. Chapeau! Voor mijzelf was die barričre van 1 uur 50 nog iets te hoog. Wellicht een volgende keer.


Ook Paul en Karen hebben heel goed gelopen, met name omdat de voorbereiding van Karen, volgens haar eigen zeggen, niet optimaal was. Na afloop hebben we nog heerlijk aan de koffie gezeten, voordat Karen ons weer veilig naar huis bracht. We kunnen terugkijken op een mooie en sportief geslaagde dag met prachtig weer!


Ed Lommert


Finishtijden van deze 5 Statinaleden:
Antje Velthuis 1:48:12
Ed Lommert 1:53:43
Paul Visser 2:02:01
Karen Hofland 2:19:22
Anneke van den Hul 2:20:20Lees meer berichten