Nieuwsbericht

17-05-2015

Krakelingenloop Heukelum 16-5-2015

Zoals elk jaar kunnen de deelnemers van de Krakelingenloop in Heukelum (onderdeel van het Univé Grote Rivieren Loopcircuit) na afloop tegen inlevering van hun startnummer een zakje overheerlijke Heukelumse krakelingen in ontvangst nemen. Afkomstig van bakkerij A.v.Voorden, wereldberoemd in Heukelum. Volgens een bericht op Facebook is deze bakker zelfs hofleverancier! En zóóóó lekker, het gaat je in Heukelum als loper niet eens om een snelle netto tijd neer te zetten, maar je doet eerder mee vanwege de netto krakeling na afloop. Smullen!


En dat vinden meer mensen want anno 2015 waren maar liefst ruim 450 atleten naar Heukelum gekomen om deel te nemen aan een van de twee belangrijkste afstanden, de 10 of de 5 kilometer. Het “parkeerweiland” bij het inschrijfbureau puilde uit van de auto’s. Zelfs de namen van lopers uit Kenia, Oeganda en Marokko prijkten op de uitslagenlijst.


En ook van Statina waren veel atleten (14) afgereisd naar het Krakelingendorp vlak bij Leerdam (zie onderstaande lijst). De loopomstandigheden waren perfect: leek het er ‘s morgens nog op dat het een druilerige, natte middag zou worden, ruim voor het startschot van de 10 kilometer werd het droog en kwam af en toe het zonnetje tevoorschijn. De speaker bij de start waarschuwde nog wel voor een stevige wind bij de laatste 4 kilometers, maar dat viel uiteindelijk wel mee. Onderweg zagen we alleen maar de kleur groen, met links en rechts het wit van het heerlijk geurende fluitenkruid. Geen verkeer tussendoor, wat nogal eens het geval is bij de Univé-loopjes. Waardoor er opeens een auto of fietser voor je opdoemt. Nee, Heukelum heeft een pareltje van een loop!


Ruben Verlangen kon weer de snelste tijd van alle Statinezen laten noteren. Sandra Wormgoor werd 3e in haar categorie, wat zij totaal niet had verwacht:


Het was een totale verrassing voor mij, omdat ik in deze categorie vaak geen schijn van kans maak tussen al die snelle dames. Maar ik had blijkbaar mazzel met een dun lopersveld in mijn 45+categorie. Dit keer zijn wellicht de mooi-weer loopsters thuis gebleven”, aldus Sandra.


Gerrit Koerting en zoon Casper liepen een thuiswedstrijd. Hun border collie Boy mocht helaas niet meedoen, maar anders had ie het Gerrit nog moeilijk gemaakt met al die energie in zijn hondenlijf! En Huib van Veldhoven verbeterde met 2 seconden zijn eigen clubrecord dat hij onlangs in Dodewaard op deze afstand gevestigd had!


Het leukste gebeurde nog bij de uitreiking van de prijzen bij de dames 45+ (met Sandra in het brons). De nr. 2, Cora Vlot, was afwezig en een jongeman die dat wist, vertelde dit tegen de speaker. Deze speaker doet dit werk al jaren en ziet ook al jaren dat er soms winnaars afwezig zijn bij een prijsuitreiking, waardoor zo'n podium gaten laat zien. Dit keer moet ie hebben gedacht: ach, doe eens gek: we gaan die jongeman die ons zo netjes wist te vertellen dat Cora er niet is, overhalen om dan zelf maar op plaats 2 te gaan staan. Na wat tegenstribbelen en wegwuiven van het malle idee moest ie toch schoorvoetend op het blok gaan staan, want ook het publiek ging zich ermee bemoeien. Dat wilden ze wel eens zien: een gemengd gezelschap op een podium! Waar kom je dat nou tegen? Misschien alleen bij korfbal. Dus hupsakee: naast de vrouwen, jongeman! Helaas hebben wij er nog geen foto van gezien: als we die tegenkomen wordt die nog in dit bericht geplaatst!


Al met al een prachtige loop met na afloop, behalve het pakje krakelingen, de mogelijkheid om je vermoeide spieren te laten masseren. Daar heeft o.a. Sandra nog even dankbaar gebruik van gemaakt, ook met het oog op haar 3000 meter bij de Masterscompetitie vandaag.


 


Enkele actiefoto’s: 


Namen en netto tijden:


Ruben Verlangen – 35:50, Ron van der Linden – 39:11, Huib van Veldhoven – 44:11 (clubrecord heren masters 60+), Ton Meuwissen – 45:20, Sandra Wormgoor – 46:22, Corina van der Linden – 48:03, Gerrit van Mourik – 49:36, Gerrit Koerting – 50:27, Dick Sangers – 50:39, Esther Elie – 54:18, Wim van Engeldorp – 54:58, Bas Belder – 55:30, Nico Brand – 56:35, Bert van Oostrum – 59:18


 


Vriendelijke groet,


 


Nico Brand en Sandra Wormgoor 
Lees meer berichten