Nieuwsbericht

28-04-2015

Druk bezochte avonden 'reanimatie en AED'

In de afgelopen weken vonden bij Statina de jaarlijkse herhalingscursussen (2) en startersavond (1) ‘reanimatie en AED’ plaats. Onder de inspirerende en enthousiaste leiding van Ruben Verlangen werden op dit gebied ongeveer 30 mensen (verder) bekwaamd.


Nieuw dit jaar was, met dank aan Patricia Glavimans, het deelnemerscertificaat, dat voortaan jaarlijks door Ruben zal worden afgetekend.


De mensen die op herhaling kwamen werden direct aan het begin van de avond door Ruben met het zogenaamde ‘piepspel’ in het diepe gegooid. De deelnemers streden in 2 groepen tegen elkaar. Een deelnemer startte een reanimatie, en op het moment dat de toekijkende groep een fout constateerde, werd er ‘gepiept’. Na uitleg van wat er fout was gegaan mocht iemand uit de andere groep zijn/haar kunsten laten zien. Een leuke en leerzame manier om te testen wat van vorige scholingen (bij Statina of elders) aan kennis en kunde is blijven hangen. Geen theorie dus, maar direct in de praktijk aan de slag.


Voor de mensen die voor de eerste keer aan ‘reanimatie en AED’ meededen startte de avond wel met theorie, maar daarna mocht iedereen zelf aan de bak.


Er is, zoals op de onderstaande foto’s is te zien, hard gewerkt!


We zijn blij dat de belangstelling voor deze workshops ook dit jaar weer groot was. Niet alleen voor onze trainingen en evenementen, maar ook in het dagelijks leven is het goed dat er mensen zijn die (kunnen) handelen op het moment dat het nodig is.


Ruben, hartelijk dank!


Sportieve groet,
Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,
Litha Doeland


Lees meer berichten