Nieuwsbericht

15-04-2015

Smakelijke workshops - 27-03-2015/10-04-2015

Op de vrijdagen 27 maart en 10 april jongstleden werd in ons clubhuis een workshop 'Hoe gezonde voeding prestaties en herstel kan verbeteren' gegeven, een onderwerp dat praktisch iedere atleet aanspreekt en waar menig atleet in de praktijk mee bezig is.


Bijzonder aan de workshops was dat naast een theoriegedeelte actief aan de gang gegaan werd met het maken van een energiereep en smoothies.


De workshops werden gegeven door Liselotte Stevens (partner van onze Ruben Verlangen) en was gericht op duursporters, bij Statina de hele lange en (iets) minder lange afstanden lopende leden.


De verschillende energieleveringssystemen die ons lichaam kent werden toegelicht en er werd langer stilgestaan bij de werking van het aerobe alactische systeem (de zogenaamde vetverbranding), omdat dit systeem heel belangrijk voor duursporters is. Daarnaast werd gekeken naar energieverbruik en hetgeen gegeten en gedronken dient te worden om het lichaam te voeden (in tegenstelling tot vullen) en te laten herstellen.


Kortom, twee interessante en smaakvolle avond avonden, kijk maar naar de foto's.


Meer weten? Neem dan contact op met Liselotte op info@tafel42.nl!


Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van atletiekvereniging Statina,
Litha Doeland

Lees meer berichten