Nieuwsbericht

31-03-2015

Openingswedstrijd Veenendaal - 28-03-2015

De weergoden waren ons op 28 maart niet echt goed gezind. Niet alleen in Papendrecht maar ook in Veenendaal werden de atleten gegeseld door regen, wind en kou. Toch kon dat de pret niet drukken, want met name op de sprintnummers werd goed gepresteerd.


Zo vestigde Stijn bij de jongens junioren B een nieuw clubrecord op de 400 meter (eerste in 53.79 sec) en won Simi (meisjes junioren D) met afstand de 80 en 150 meter (dat laatste bij de junioren C!).


Meike zorgde voor een primeur. Als eerste C-junior van Statina slingerde ze de kogel naar een afstand van 23.07 m en daarmee vestigde ze dus een clubrecord. Ook bij het kogelstoten legde Meike beslag op de eerste plaats en het clubrecord (9.54 m).


Gastlid Tomas was niet helemaal tevreden over zijn kogelstootprestatie, maar met 11.32 m stootte wel bijna 3 meter verder dan de nummer twee bij de jongens junioren D. Jamie, Julia, Niels, Ruby en gastlid Pasquenel lieten ook een paar mooie podiumplaatsen op de sprint-, spring- en/of werpnummers noteren.


Bart, onze kersverse D-junior, scoorde weliswaar geen podiumplaats, maar met twee pr’s kon hij niet ontevreden zijn (80 meter en verspringen).


De grootste pechvogel van de dag was toch wel Lucas, die 12.25 sec op de 100 meter leek te hebben gelopen bij de jongens junioren C. Een tikfoutje van de jury echter, want het scorebord gaf 13.25 sec aan. Maar… We zijn er van overtuigd dat Lucas snel onder de 13 seconden gaat lopen!


Met vriendelijke groet,
Michiel Boonstra

Lees meer berichten