Nieuwsbericht

15-03-2015

Mooie pupillenprestaties in Apeldoorn en Rijen

Dat was een hele ervaring op 8 maart jongstleden: Een meerkamp afwerken in hetzelfde Omnisport als waar in de weken daarvoor NKís zijn gehouden en waar diverse Statina-atleten topprestaties hebben neergezet. Myrthe van Antwerpen en Lieke Vreugdenhil lieten zich er echter niet door imponeren en waren vooral aan het genieten van deze bijzondere omstandigheden.


Myrthe zette met veel enthousiasme een paar goede tijden en afstanden neer. En als het dan, zoals voor Myrthe gold, de eerste wedstrijd is waaraan je meedoet, heb je meteen prima PRís neergezet: 3.08 m bij het verspringen, 11.20 sec op de 60 meter sprint, 3.75 m bij het kogelstoten en 2.11.37 min op de 600 meter.Ook Lieke voelde zich zeer gestimuleerd door de omstandigheden. Ze verbeterde 2 PRís. Met 3.37 m sprong ze verder dan ooit en op de voor de eerste keer gelopen 600 meter zette ze een scherpe tijd neer van 2.01.57 min. De sprint ging in 10.76 sec en de kogel werd 4.80 m ver gestoten.Zo eindigden Myrthe en Lieke in het meerkampklassement keurig in het midden van het omvangrijke veld. Goed gedaan meiden!


Myrthe loopt in baan 7 en Lieke in baan 3:


Myrthe start vooraan rechts en Lieke achteraan als vierde van links:


Tegelijkertijd was Tijn Smeeman in Rijen zijn meerkamp aan het afwerken. En ook dat ging heel erg goed, als ik de uitslagen zo zie.


Tijn kwam tot een mooi totaal van 1110 punten door de 35 meter af te leggen in 7.04 sec, 1.05 m hoog te springen en een afstand van 4.77 m bij het kogelstoten neer te zetten.


Ook voor Tijn: Goed gedaan!


Met vriendelijke groet,
Jeroen VreugdenhilLees meer berichten