Nieuwsbericht

01-03-2015

NK-zilver voor Natalie Puper! - 28-03-2015

De eerste dag van het NK indoor voor junioren A en B in Apeldoorn leverde ‘ons’ (in de voetballerij zeggen ze dat ook altijd zo) een prachtige zilveren medaille op! Natalie Puper wist namelijk bij het hinkstapverspringen voor meisjes junioren B, een onderdeel dat ze voor de derde keer in haar leven tijdens een wedstrijd deed, met een dik persoonlijk record van 11.21 m op één na alle concurrentes achter zich te laten!We kenden Natalie tot nu toe vooral van de sprint en het verspringen, in januari 2013 won ze bijvoorbeeld al eens brons tijdens een NK, en ook bij ‘gewone’ wedstrijden doet ze gewoonlijk voorin mee. Het hinkstapverspringen ontdekte ze eigenlijk pas een maand of twee geleden, toen ze in Zoetermeer bij wijze van ‘uitprobeersel’ met 10.88 m meteen landelijk de op één na beste prestatie van het indoorseizoen neerzette.


De medaille hing dus al wel een beetje in de lucht, maar je moet het dan nog wel op het juiste moment waar zien te maken, en het is natuurlijk schitterend dat dit vandaag is gelukt!


Van harte gefeliciteerd Natalie!


Filmpje (met dank aan een nichtje):


Voor de cijferfreaks onder ons nog even de uitslag:
1. 11.46 Britta de Haan van Clytoneus uit Woerden
2. 11.21 Natalie Puper van Statina uit Culemborg
3. 11.04 Jinke van der Sluis van Phoenix uit Utrecht
4. 10.43 Nikki Kraaijeveld van DEM uit Beverwijk
5. 10.38 Lucinde Wiersema van Leiden Atletiek uit Leiden
6. 10.20 Sophie Jebose van AAC uit Amsterdam
7. 10.06 Susan Visser van GAC uit Hilversum
8. 10.01 Shaya van Houdt van PAC uit Rotterdam
9. 9.73 Mauve Bos van GAC uit Hilversum
10. 9.59 Teri Rossen van AV Wychen uit Wychen


Eerder op de dag liep Jamie Verweij een keurige tijd van 8.69 sec op de 60 meter sprint. De 400 meter legde ze in een nieuw clubrecord van 1.07.86 min af. Ook Stijn van Weegberg liep de 400 meter. Met een nette tijd van 53.63 sec benaderde hij zijn eigen (club)record van 53.33 sec zeer dicht en hij werd er tweede in zijn serie mee.


Al met al dus een zeer geslaagde eerste dag, goed gedaan allemaal!


Zonder negatief over te willen komen, maar niet de realiteit uit het oog verliezend: Dag twee verliep iets minder goed dan vooraf werd gehoopt.


Gastlid van Astylos uit Tiel Pasquenel Sohilait, die eerste reserve stond op het onderdeel kogelstoten voor jongens junioren B, werd helaas niet opgeroepen. Jammer! Hij steekt in goede vorm en had heel aardig met de subtop van het deelnemersveld mee kunnen doen! Natalie eindigde op het verspringen met 5.14 m op een achtste plaats, weliswaar een finaleplek, maar in goede doen (drie van de zes sprongen waren ongeldig, terwijl die wel het verst leken) had ze kans gehad op (nog) een medaille. Op de 200 meter zette ze een tijd van 27.85 sec neer. Jamie liep een nieuw indoor-PR van 28.31 sec, goed gedaan Jamie! Stijn tenslotte liep die afstand in 24.08 sec, slechts 0.17 sec boven zijn indoor-PR.


Oplettende mensen missen in het hele bovenstaande verhaal Jelmer van der Linden… Jelmer werd, ondanks dat hij kanshebber was op een medaille op de 1500 meter, door de organisatie afgewezen voor deelname, vanwege veranderde maar naar onze bescheiden mening onduidelijk gecommuniceerde en op verschillende manieren te interpreteren regelgeving (op het gebied van limieten die je bij de inschrijving moet opgeven) en vooral starheid van de organisatie/Atletiekunie. Protest door Jelmer zelf maar ook acties vanuit het bestuur hebben helaas niet het gewenste resultaat opgeleverd. Een evenaring van zijn persoonlijke record had hem zondag het zilver opgeleverd…


Hartelijke groeten,
Jeroen Gutte
Lees meer berichten