Nieuwsbericht

08-03-2009

(Assistent)train(st)ers 'naar school'

Op zaterdag 7 maart, de dag nadat de Nederlander Gregory Sedoc op het EK Indoor in Turijn op een haar na naast het goud greep op de 60 meter horden, kregen de (assistent)train(st)ers van Statina een bijzonder leuke en nuttige clinic voorgeschoteld. Betty Hofmeijer en Susanne Dekkers verzorgden namelijk een clinic hordenlopen.

Betty Hofmeijer
Naast de trainings- en beleidsactiviteiten voor TTC Hortas sinds 2002 is Betty sinds 2003 als sprint-/hordentrainer actief voor het Randstad Topsport College. Iedere middag, gedurende het hele jaar, werken sprint- en hordenatleten van diverse clubs uit Apeldoorn en omgeving onder leiding van Betty stevig aan het behalen van hun persoonlijke atletiekdoelstellingen. Sinds 2004 is Betty tevens als sprint-/hordentrainer verbonden aan het ATC IJsseldelta te Zwolle, en per oktober 2007 verzorgt zij als regiotrainer ook korte- en lange sprint-/hordentrainingen voor de Atletiekunie. Meer informatie over Betty vind je hier.

Susanne Dekkers
Susanne is één van de atletes die door Betty worden getraind, en zij is niet alleen meerdere malen Nederlands kampioene geweest op de 400 meter horden, maar heeft ook aan grote internationale toernooien deelgenomen, en diverse NK-medailles behaald op de kortere hordenafstanden. Meer informatie over Susanne vind je hier.

Bijna 20 gretige (assistent)train(st)ers van de vereniging namen deel aan deze clinic, waar voor iedereen, ervaren en minder ervaren op dit onderdeel, wel iets te halen viel. Was dat niet tijdens de heldere theoretische presentatie in het clubhuis, dan was het wel tijdens de voor Statina vernieuwende praktijksessie op de baan, uiteraard met Susanne als 'model' en Betty in haar rol als inspirerende coach/trainster.

Om bij te blijven op atletiekgebied, zodat de kwaliteit van de reguliere trainingen verhoogd en gewaarborgd blijft, organiseert de vereniging vaker dergelijke bijeenkomsten voor (assistent)train(st)ers. In april volgt een clinic speerwerpen, in mei een clinic over de Pose looptechniek, en na de zomervakantie staat een clinic over krachttraining op het programma.

Voor een sfeerimpressie klik je hier.Lees meer berichten