Nieuwsbericht

09-02-2015

Groet uit Schoorl Run 2015

Op zondag 8 februari 2015 vond de (38e) Groet uit Schoorl Run plaats, een prachtige loop door het duinengebied rondom de dorpjes Schoorl en Groet. Je kunt bij deze loop kiezen tussen 10k, een halve marathon of 30k. De 10k is heel populair, en telt als officieel Nederlands kampioenschap 10k op de weg. De 30k past voor veel lopers prima in de voorbereiding op een voorjaarsmarathon. En de halve marathon? Tja, daarover later meer.Zelf ben ik grieperig geweest, zoals velen loop ik al twee weken rond met een flinke verkoudheid en een vervelend "kuchje". Daarom ernstige twijfels: niet meedoen (maar ja, dan moet je je startbewijs weer verkopen, veel te veel gedoe), of in plaats van de geplande 30k toch maar een halve marathon doen. Uiteindelijk maar voor dat laatste gekozen.

Al voor 8 uur 's ochtends op deze mooie zondag reed ik het mooiste straatje van Culemborg (Bakelbos) in om Martin op te halen. Van daaruit reden we naar de ecowijk om Marc Laeven op te pikken. De reis naar Schoorl ging vlotjes, al rond 09:30 waren we er zodat we ruim de tijd hadden om koffie te drinken. Marc wist het personeel van restaurant Kanunnik al vroeg op de ochtend gek te krijgen door een heel ingewikkeld kopje koffie te bestellen (een dubbele espresso met een klein beetje opgeklopte melk, maar vooral niet te veel). Martin en ik hielden het bij een eenvoudige cappuccino met vers appelgebak. Mmmmmm...

In het restaurant zagen we ook diverse toppers, onder meer de latere winnaar van de 10k heren Abdi Nageeye.

Eindelijk, om 11:00 uur klonk het startschot. Prachtig weer, een graad of zes en soms liet een schraal zonnetje zich zelfs even zien. Wel veel (tegen)wind, vooral op het lange stuk door de duinen richting het noorden. Ik had zelf voor een rustig tempo gekozen, kilometers telkens rond de 5 minuten.

 Rond kilometer 15 kwam ik aan de praat met een man die luid beweerde dat de halve marathon "een afstand voor mietjes" is. Ja sorry hoor, het zijn niet mijn woorden!!! Rond de 20k kun je kiezen, een extra ronde van 10k of in een drafje naar de finish van de halve marathon. Ik werd door de geheimzinnige man stiekem gemotiveerd om toch ook maar voor de 30k te gaan. Als marathonloper moet je van je plannen kunnen afwijken, je krijgt zo meer kilometers voor je €€€ en tja, we zijn er nu toch!

Het tempo ging helaas wel iets omlaag, kon merken dat de conditie nog niet optimaal is. Rustig doorgerend, kilometertijden klommen snel naar de 6 minuten. Toch wel met een goed gevoel over de finish gekomen, redelijk fris en zelfs nog met een (bescheiden) eindsprintje. Tenminste, dat denk je dan.. zo'n sprintje ziet er op foto's en filmpjes meestal heel anders uit dan je zelf denkt.

Martin en (met name) Marc waren natuurlijk ALLANG binnen, hadden inmiddels al gedoucht en waren klaar om terug te keren naar Culemborg. Maar eerst nog even terug naar Kanunnik, waar ze naast koffie en appeltaart ook overheerlijke tomatensoep en erwtensoep bleken te serveren. Marc had trouwens iets te vieren, hij had weer eens een clubrecord verbeterd.

Thuis keek ik in de uitslagen, en zag dat diverse Statinezen hebben meegedaan. Complimenten voor iedereen, vooral voor Esther Elie die volgens mij voor de eerste keer in haar leven een 30k heeft gelopen.

Sportieve Groet uit Schoorl van Harm Bodewes


Uitslagen:


30 km:

Marc Laeven - 2:03:54


Ton Elie - 2:07:39

Martin Poot - 2:25:30

Harm Bodewes - 2:45:35

Esther Elie - 2:58:39

Louise Hexspoor - 3:10:29


10 km:

Michael van Baal - 37:23

Ruben Stittelaar - 37:34

Lindsey Hol -  1:20:04

 
Lees meer berichten