Nieuwsbericht

02-02-2015

Winter Indoor Utrecht - 31-01-2015

Op zaterdag 31 januari toog een mooi groepje Statinaleden naar de indoorhal bij voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht, de ‘Winter Indoor’ van atletiekvereniging Hellas stond namelijk op het programma.


De pupillen beten ’s ochtends de spits af en Livia Gutte haalde in een veld van 22 pupillen (!) op de driekamp een prachtige eerste plaats bij de meisjes pupillen B. Op zowel de 50 meter sprint (8.83 sec) als het kogelstoten (verbetering persoonlijk record met 59 cm naar 4.70 m) scoorde ze het hoogst van iedereen.
Naast Livia deden ook de andere drie (bij een externe wedstrijd debuterende) pupillen -Mies Vliegen, Sterre Fröhlich en Tijn Smeeman- met elk drie persoonlijke records erg goede zaken!


Sterre:


Tijn:


Mies:


Goed voorbeeld doet volgen en verschillende junioren van Statina stonden aan het eind van de dag ook op het podium. Simi Pater sprintte bij de meisjes junioren D 2e-jaars soeverein naar een eerste plaats op de 60 meter sprint (8.29 sec na 8.28 sec in de serie).


Simi op de 60 meter sprint:


Even later herhaalde Natalie Puper dat kunststukje door met 8.15 sec de finale van de 60 meter sprint bij de meisjes junioren B te winnen. In de serie liep Natalie 8.14 sec, een nieuw persoonlijk record. Kort daarvoor had ze met 5.32 cm, slechts 3 cm onder haar persoonlijke record, ook al beslag gelegd op de eerste plaats bij het verspringen. Ook het hinkstapverspringen resulteerde voor Natalie, met een afstand van 10.36 m, in het hoogst haalbare eremetaal.


Natalie op de 60 meter sprint:


Niels Boonstra en Lucas Moers vochten bij de jongens junioren C weer een prachtige strijd uit op de 60 meter sprint en de heren werden respectievelijk tweede en derde in de finale en beiden liepen een persoonlijk record: 8.10 om 8.16 sec.


Lucas (links) en Niels (rechts) op de 60 meter sprint:


Ondertussen steeg Kaj de Jong boven zichzelf uit door zijn persoonlijk record bij het hoogspringen met maar liefst 16 cm te verbeteren! Met 1.46 m staat hij nu met stip op plaats 1 bij Statina’s clubrecords! Met slechts 1 cm verschil werd hij tweede bij de jongens junioren D 1e-jaars.


Kaj op het hoogspringen:


Ook op de 60 meter sprint deed Kaj van zich spreken en legde hij beslag op een mooie derde plek in de finale.


Bart (links) en Kaj (rechts) op de 60 meter sprint:


Aan het eind van de dag viel bij het verspringen nog een top drie-plaats te noteren. Niels Boonstra deed verwoede pogingen om voor het eerst verder dan 5 meter te springen en hij slaagde met 4.96 m bijna. Het leverde hem een tweede plaats bij de jongens junioren C op.


Niels op het verspringen:


Naast deze top drie noteringen viel zaterdag nog veel meer te genieten want Julia van Knippenberg, Bart van Kranenburg, Koen van Dijk en Hein Overkamp vestigden, evenaarden of verbeterden verschillende persoonlijke records!


Met vriendelijke groet,
Michiel Boonstra en Jeroen Gutte


Bart op het hoogspringen:


Julia op het hoogspringen:


Koen op de 60 meter horden:


Statina leverde uiteraard ook een aantal juryleden:Lees meer berichten