Nieuwsbericht

19-01-2015

NK-zilver en -brons voor atleten Statina!

De Facebookpagina van Statina puilde zondagavond uit van de nieuwtjes over de D- en C-Spelen die dit weekend in het prachtige Omnisport in Apeldoorn plaatsvonden. Maar liefst twee leden van de Culemborgse atletiekvereniging wisten beslag te leggen op NK-eremetaal: Simi Pater won op zaterdag met een tijd van 8.40 sec zilver op de 60 meter sprint voor meisjes junioren D 2e-jaars en Niels Boonstra pakte op zondag bij de jongens junioren C 2e-jaars in een zinderende hoogspringwedstrijd brons in een nieuw clubrecord van 1.70 m!60 meter sprint serie Simi Pater:


60 meter sprint finale Simi Pater:


Hoogspringen Niels Boonstra:


Gastlid Tomas Gerssen, lid van Astylos uit Tiel en in de weekenden trainend in Statina’s werpgroep, werd zaterdag met een heel dik persoonlijk record van 11.84 m tweede op het onderdeel kogelstoten voor jongens junioren D 2e-jaars.


Kogelstoten Tomas Gerssen:


Bij de D-spelen op zaterdag kwam ook Kaj de Jong (jongens junioren D 1e-jaars) in actie. In de series van de 60 meter sprint verbeterde hij met 8.83 sec zijn persoonlijke record van 8.90 sec, waarmee hij zich rechtstreeks plaatste voor de halve finale, waarin hij met alsnog een keurige tijd van 8.99 sec sneuvelde. Wellicht speelde het verspringen, dat tussen de series en de halve finale van de 60 meter sprint op het programma stond, hem op dat moment parten. Overigens sloot hij ook dat onderdeel af met een persoonlijk record: 4.12 m. Keurig gedaan dus door deze NK-debutant!
Op zondag bij de C-spelen nam hoogspringzilverwinnaar Niels ook nog deel aan de 60 meter sprint. In de series hiervan liep hij 8.14 sec, een verbetering van zijn persoonlijke record van vorige week met maar liefst 0.18 sec! Ook hij bereikte op dit onderdeel de halve finale, maar na het hoogspringen was de koek een beetje op, dus een pijlsnelle tijd zat er niet meer in (8.53 sec).


60 meter sprint serie Niels Boonstra:


Lucas Moers, ook uitkomend in de leeftijdscategorie jongens junioren C 2e-jaars en ook deelnemer aan de 60 meter sprint, liep ook een persoonlijk record in de series. Zijn toptijd staat nu op 8.28 sec (was 8.32 sec). Op zijn tweede onderdeel, de 800 meter, liep hij een dik persoonlijk record (was 2.36.83 min) en tevens nieuw clubrecord van 2.26.71 min. Knap gedaan Lucas!
Lid van Statina nummer drie op zondag was Meike van Kranenburg, die was ingeschreven voor de 60 meter sprint en het kogelstoten (en het hoogspringen, maar daar stond ze op de reservelijst en ze is uiteindelijk niet opgeroepen). Meike’s sprint verliep prima, maar zat zo kort voor het kogelstoten dat dat onderdeel niet ging zoals ze gehoopt had. Tijdens de warming-up stootte ze nog dik boven haar persoonlijke record, wat ruim voldoende was geweest voor een plek in de finale, maar tijdens de kwalificatie, dus heel kort na die sprint, kwam er niet uit waarvan zij en wij weten dat ze het in zich heeft. Meike, lekker doortrainen nu voor het outdoorseizoen, we weten dat je het kunt!


Al met al zeer succesvolle D- en C-Spelen dus, iets om heel trots op te zijn! Complimenten en felicitaties aan de atletes en atleten en hun train(st)ers, met name aan Michiel en Frans, die twee lange dagen in Apeldoorn hebben rondgelopen om iedereen met raad en daad bij te staan!


Hartelijke groeten,
Jeroen Gutte


Simi met Michiel, één van haar train(st)ers:Lees meer berichten