Nieuwsbericht

18-01-2015

Het juiste trainingstempo

Op vrijdag 16 januari jongstleden vond in ons clubhuis een interessante presentatie met als titel ‘Het juiste trainingstempo’ plaats. Aanleiding voor deze presentatie was dat looptrainer Gerard Smit de indruk heeft dat er tijdens intervaltrainingen op de baan over het algemeen te snel gelopen wordt.


De tekst van de uitnodiging was veelbelovend: ‘Wil je weten waarom Usain Bolt geen 800 meter wint en waarom snelheidstraining Haile Gebreselassi geen nieuw wereldrecord zal opleveren?’ Kortom: Wat is het juiste trainingstempo voor goede prestaties op de 800 meter, de 10 kilometer of de marathon?


Gerard hield een duidelijk betoog over de verschillende energieleveringssystemen in het lichaam en heeft uitgelegd welk systeem bij welke loopafstand gebruikt wordt. Het is uiteraard van belang dat lopers het energiesysteem trainen dat ze tijdens wedstrijden/prestatieloopjes nodig hebben. Het heeft niet veel zin als een marathonloper het energiesysteem dat voor het lopen van een 800 meter gebruikt wordt, traint. Het juiste systeem trainen doe je door tijdens je trainingen het juiste tempo te kiezen...


Zie voor meer informatie Gerards presentatie! Op het whiteboard in het clubhuis hangen overzichten waarop je jouw juiste tempo voor verschillende soorten training kunt vinden. Heb je nog vragen? Gerard is op dinsdag- en donderdagavond op de baan!


Met vriendelijke groet,
Litha DoelandLees meer berichten