Nieuwsbericht

12-01-2015

Stormachtige cross in Ede - 10-01-2015

Weer of geen weer, het doet er niet al te veel toe, het is altijd weer om te crossen! Dat bleek afgelopen zaterdag in Ede, waar in stormachtige omstandigheden de derde cross van het Bos en Vallei Cross-Circuit plaatsvond. In het Hoekelumse Bos had de organisatie een buitengewoon pittig parcous uitgezet. Vooral zwaar omdat snel duidelijk was dat er na bijna elke bocht wéér een helling zou komen. Daarnaast bevatte de lange cross nog een aantal spontaan ontstane openluchtzwembaden waar de deelnemers doorheen of langs moesten. De Statina-atleet die zei dat het een droog parcours was, had duidelijk niet het parcours van de lange cross verkend...


Fijn om te zien dat er 11 Statina-atleten waren die de uitdaging aangingen. En met de deelname van Ard Laffeber van Astylos (die op zaterdag meetraint met de jeugdloopgroep van Statina) en Doe Flinterman (die als zelf benoemd persoonlijk begeleider van Wessel ook maar even de korte cross ging doen) ging het Statina-gehalte nog iets verder omhoog.


Zo was Statina dus binnen diverse leeftijdsklassen en op verschillende afstanden vertegenwoordigd. De gelopen afstanden en gerealiseerde tijden luiden als volgt:


Meisjes pupillen A 2e-jaars – 1100 meter
Lieke Vreugdenhil: 4.51


Mannen senioren / korte cross – 3200 meter
Ruben Stittelaar: 11.46
Hend de Jager: 13.49
Wessel Flinterman: 14.30


Mannen masters / korte cross – 3200 meter
Jan Pannekoek: 13.16


Mannen masters / lange cross – 9000 meter
Sander van ’t Hoog: 42.15
Jeroen Vreugdenhil: 43.28
Huib van Veldhoven: 44.41
Ton Meuwissen: 45.31
Dick Sangers: 49.15
Wim van Engeldorp Gastelaars: 53.42


Met hun tijden behaalden drie atleten – Lieke, Ruben en Jan - ook nog eens een mooie vierde plaats. Bovendien draaien Lieke en Jan (en de dit keer niet deelnemende Daniël Hordijk) mee in de top van het circuit-klassement.


Er volgt nog één cross binnen dit circuit, op 31 januari in Rhenen. Ook als je de overige crosses binnen het circuit hebt gemist, ben je van harte welkom om in Rhenen aan de start te verschijnen. Op de website www.bvccircuit.nl vind je alle informatie over de afstanden per categorie en de inschrijfmogelijkheden.


Met vriendelijke groet,
Jeroen Vreugdenhil


Namens de organisatie maakte Jan van Prooije van een aantal Statina’s (en gerelateerd aan) de onderstaande foto’s:

Lees meer berichten