Nieuwsbericht

22-12-2014

Clubrecords en PR's in Utrecht - 13-12-2014

Simi Pater en Niels Boonstra hebben op zaterdag 13 december tijdens de indoorwedstrijd van Hellas in Utrecht drie clubrecords aangescherpt. Voor het eerst sprong Simi (meisjes junioren D) over de vier metergrens en haar 4.50 m was meteen een clubrecord op het onderdeel verspringen.


Reactievermogen, explosief starten en een hoge topsnelheid zijn eigenschappen waar Simi ook in uitblinkt, en dat liet ze zaterdag maar weer eens zien. Met een tijd van 8.24 sec op de 60 meter sprint was ze bijna een halve seconde sneller dan het oude clubrecord van Natalie Puper (8.73). Dat belooft wat voor de D-Spelen op 16 januari aanstaande!


Ook Niels had er zin in. Met nauwelijks haperingen sprong hij 1.66 m hoog, 1 cm hoger dan het oude clubrecord van Jeffrey Bekker bij de jongens junioren C. Op de 60 m leverde hij trouwens een mooi gevecht met Lucas Moers, dat Lucas nipt won (8.32 om 8.33 sec). Voor beide atleten een nieuw PR en dat herhaalde Lucas later nog eens met hoogspringen en kogelstoten.


Ook Koen van Dijk (jongens junioren C) sprong hoger dan hij ooit had gedaan en volgens de trainer zit er nog meer in het vat.


De prestaties van Kaj de Jong waren van hoog niveau maar helaas kwam hij net wat te kort voor een derde plek op de driekamp voor jongens junioren D.


En Julia, die was gewoon lekker bezig en deed precies wat haar trainer voor ogen had: Een trainingswedstrijd met aandacht voor het goed technisch uitvoeren van de onderdelen.


Eerder op de dag kwamen Livia Gutte en Thijn Matthee bij de pupillen in actie. Livia liep een PR op de 50 meter sprint (derde tijd van 21 meisjes) en ook op het onderdeel hoogspringen scoorde ze met 91 cm een nieuw PR. Ze eindigde op de driekamp op een mooie vijfde plaats. Thijn verbrak met 2.74 m zijn eigen verspringrecord en werd keurig elfde op de driekamp.


Groeten,
Michiel Boonstra


Filmpje:Lees meer berichten