Nieuwsbericht

07-12-2014

Montferlandrun - ís Heerenberg 7-12-2014

Na mijn eerste kennismaking in 2013 dit jaar opnieuw ingeschreven voor deze 15K loop. Het gaat door een schitterende omgeving, en je bent in goed gezelschap: Dennis Kimetto (wereldrecord houder marathon mannen), Paula Radcliffe (wereldrecordhoudster marathon vrouwen), en ook wat bekende namen uit Nederland:Koen Raymakers, Gert-Jan Liefers, Patrick Stitzinger, Bram Som, Miranda Boonstra om er enkele te noemen.

Van Statina waren er 4 deelnemers, veel te weinig voor zo’n mooie en goed georganiseerde run.

De weersverwachting was wat negatief voor wat betreft neerslag en wind, dat zou in combinatie met een lage temperatuur niet echt prettig kunnen worden. Maar terwijl het rond het middaguur in Culemborg begon te regenen (volgens een achterblijver) was het in ’s Heerenberg droog, en dun bewolkt, het leek zo nu en dan of de zon zou kunnen doorbreken. Dat gebeurde niet, maar ook regen bleef achterwege, en de frisse wind bleek nogal mee te vallen: op slechts enkele open stukjes had je er last van, maar grote delen van het parcours worden afgeschermd door bomen, alwaar de wind nauwelijks voelbaar was.

Wel lagen er nog steeds de pittige heuvels, maar gelukkig hoef je niet alleen naar boven, er zijn ook heerlijke afdalingen, en vooral de laatste 800 meter naar de finish is lekker: sprinten gaat bijna vanzelf.

De rit er naar toe en terug naar huis werd net als vorig jaar opgeluisterd door het nodige commentaar van André, vooral nadat een loopster na afloop de leeftijd van Marc 6 jaar te hoog inschatte. Dat vond André wel grappig.

En net als vorig jaar werd al weer afgesproken: volgend jaar weer!

De netto tijden:

Marc Laeven                0:58:20

André van IJzendoorn 1:05:45

Bert van Oostrum        1:24:11

Theo de Jong              1:29:39


Groet, Bert van Oostrum
Lees meer berichten