Nieuwsbericht

09-11-2014

Berenloop in lentesfeer 2-11-2014

Op vrijdag 31 oktober vertrok een delegatie van Statina naar de Berenloop op Terschelling. De lucht was blauw, het windje zwoel en de zon aangenaam. Vorig jaar werden de hele en halve marathon afgelast in verband met de harde wind en te verwachten hagelbuien. De weersverwachting voor deze editie gaf gelukkig geen enkele aanleiding om het evenement niet door te laten gaan.

Zaterdagochtend ging Kleintje Berenloop van start. Onder het balkon van de appartementen van Boschrijck startten eerst de deelnemers aan de 5 km en vijf minuten later klonk het startschot voor de 10 km. De omstandigheden waren optimaal. Kleintje Berenloop doet niet onder voor de Berenloop op zondag. Het loopje voor de supporters is uitgegroeid tot een heerlijk evenement, waarbij plaats is voor de recreatieve loper en de wedstrijdloper. Na de finish is er koffie, thee en gebak en heel veel gezelligheid. Met het optreden van een liveband was het feest op zaterdagochtend  al compleet. De Culemborgse deelnemers zetten mooie tijden neer.

Uitslag op de 5 km: Dennis van Zijl 22:52;   Susan van Zijl 39:47.

De middag werd al fietsend en terrasjes zittend gebruikt om het parcours te verkennen. De beren waren langs een groot deel van de route al opgesteld om iedereen aan te moedigen. Het strand lag er strak en hard bij. Zou dat morgen nog zo zijn?

Zondag, de dag van de hele en halve marathon, begon zonnig, met iets lagere temperaturen dan vrijdag en zaterdag. De omstandigheden hadden echter in de verste verte niets te maken met overwinteringen op Nova Zembla. (ken uw klassiekers over Willem Barentsz)

Waar de een zich opmaakte voor een toptijd, vroeg de ander zich dromerig af welke kleur het bij de finish uit te reiken T-shirt zou hebben. 

Hannie en Petra hadden besloten de handen ineen te slaan. Gedurende 21,1 km zijn ze niet van elkaars zijde geweken. Ontspannen lopend genoten zij van het Terschellinger landschap, de welgemeende aanmoedigingen, de drinkposten en af en toe een gedroogd abrikoosje. En niet te vergeten de Bananenboom midden op het strand.....

Toen tijdens de laatste kilometer 'Bloed, zweet en tranen' uit de luidsprekers klonk persten zij er nog een versnellinkje uit. Bij de finish wachtten de trouwe supporters en natuurlijk de reeds lang gefinishte Statinezen.

Uitslagen Halve Marathon:

   Frank Brandsma                       1:46:33

   Angela Veld                              1:52:55

   Tjalling Rekker ( oud-statina) 1:53:50

   Nancy den Besten                    1:58:07

   Jeroen Wolff                             1:59:53

   Herbert Coenen                        2:04:54

   Ardi Coenen                              2:04:54

   Lilian Pfennings                        2:06:56

   Dorien Stroomberg                   2:21:24

   Petra Kok                                  2:35:46

   Hannie van Donselaar              2:35:46Vriendelijke groet, Petra Kok
Lees meer berichten