Nieuwsbericht

07-11-2014

Start ‘Kies Je Aangepaste Sport’

Het project ‘Kies Je Aangepaste Sport’ (KJAS) is vorige week donderdag feestelijk gestart met een sportmiddag voor alle 180 leerlingen van basisschool De Wissel in Tiel.


KJAS is een sportstimuleringsproject voor mensen met een beperking in de regio Rivierenland. Ruim 25 sportaanbieders uit de regio, waaronder atletiekvereniging Statina, presenteren hun aanbod voor mensen met een beperking en bieden hen de mogelijkheid tot het volgen van kennismakingslessen. Het aanbod is verzameld in een boekje dat verspreid wordt bij bijvoorbeeld speciaal onderwijsinstellingen, zorginstellingen en woonvormen. KJAS beoogt door het organiseren van deze kennismaking meer mensen met een beperking een passende sport te laten beoefenen in hun eigen omgeving.


Op donderdag 30 oktober is op basisschool De Wissel in Tiel de aftrap gegeven voor KJAS. Met zichtbaar plezier knipten de oudste en jongste leerling van de speciaal basisonderwijsinstelling het lint door, waarna confetti knalde en de sportmiddag kon beginnen. Alle 180 leerlingen van De Wissel deden mee aan de sportmiddag, die werd begeleid door lokale sportaanbieders. Zo werd er voetbal aangeboden door Theole, judo door Sportschool van Doorn, volleybal door TiVoc en dans door Buikdansschool Gelderland.KJAS wordt uitgevoerd vanuit het project ‘Ik kies. Rivierenland Gezond’ in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie. Het hierboven genoemde boekje (met Statina op pagina 43) is te downloaden via www.geldersesportfederatie.nl/kjas. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven.


Wilt u meer informatie over het project, of gedrukte exemplaren van het boekje ontvangen, dan kunt u contact opnemen met Edwin Mulder (consulent aangepast sporten Rivierenland) op:


edwin.mulder@geldersesportfederatie.nl
06-22209412Lees meer berichten