Nieuwsbericht

13-10-2014

Collingwood Half Marathon (Canada) - 04-10-2014

Op zaterdag 4 oktober was de 2e editie van de bovengenoemde wedstrijd, waar ik met mijn ‘eigen’ startnummer 70 vertrok.


De race werd aangekondigd als ‘scenic, fast and down-hill’. Dat bleek voor een deel correct. Zeker scenic, mooie omgeving met uitzicht op het ski gebied van Blue Mountain in prachtige herfstkleuren. Fast voor een deel wel, net als down-hill. Maar als start en finish vrijwel op hetzelfde punt liggen kun je alleen down-hill krijgen als er ergens ook up-hill is, en dat is er! Helaas is de heuveltraining bij het station, of een paar keer de dijk op bij een duurloop, bij lange na niet voldoende om ongeveer acht kilometer klimmen vlotjes te overleven. Na de start gaat het twee kilometer vals plat naar beneden, dan in het stadje (16.500 inwoners) een paar kilometer vrijwel vlak, en vanaf kilometer zes is het glooiend op en af, meer op dan af, naar de voet van de skihellingen. Na een steile beklimming van ongeveer 400 meter nog een kilometer doorklimmen om tenslotte de laatste twee kilometer nog van een lichte daling naar de finish te genieten.


Aan de kilometertijden is het parcours precies af te lezen: Veel te hard van start, eigen tempo in de stad en wisselend daarna, met op de steile klim een extra vertraging. Tenslotte nog een versnelling naar de finish.


De dagen ervoor was het zonnig en warm weer, zo rond 22 graden. Gelukkig sloeg het weer om en was het tijdens de run 10 graden, met in het begin soms wat lichte regen later droog met wat zon, wel met een stevige wind, maar dat zijn we in Nederland wel gewend.


Uiteindelijk kwam ik na 2:05:41 over de finish, moe maar voldaan. Het was voor mij de eerste keer dat ik twee dagen spierpijn had na een wedstrijd, zelfs bij een marathon was het na één dag over.Al met al tevreden over de tijd, en genoten van de prachtige omgeving. Ook waren er twee Nederlanders die de 10 kilometer liepen, op bezoek in verband met bezoek aan een bruiloft maakten ze van de gelegenheid gebruik een loopje te doen, we hebben elkaar aangemoedigd en na afloop zijn we samen op de foto gegaan.


Met vriendelijke groet,
Bert van Oostrum
Lees meer berichten