Nieuwsbericht

12-10-2014

Wim Hol Memorial loop Papendrecht 11-10-14

Voorheen had deze loop de afstanden 10 en 5 Engelse Mijlen. Om meer deelnemers te trekken, met name onder baanlopers, besloot de organiserende vereniging AV Passaat de afstanden vanaf deze editie te wijzigen in 10 en 5 kilometer.  Het is de 7e en voorlaatste loop van het Grote Rivierenloop circuit van Univé. In november nog naar Gorinchem en dan kunnen de klassementen opgemaakt worden, en de prijzen uitgedeeld.


Zes Statinaleden deden mee aan de 10 km loop. Eigenlijk zeven, want ex-lid Erik Brandsema liep nog mee onder de Statina-vlag. Niet zoveel Statina-deelnemers als gebruikelijk in het circuit, maar ja, Papendrecht moest concurreren met Eindhoven waar de volgende dag de halve en hele marathon gehouden werd, en waar toch wat Statinezen naar toe zouden gaan.


Hoewel het ’s morgens in de regio nog lekker weer was, werd het in de middag voor de start van 14.00 uur toch steeds grimmiger en grijzer, en natter. Normaal zie je een half uur voor de start op de atletiekbaan tal van lopers die aan het inlopen zijn, nu verschanste bijna iedereen zich tot het laatste moment in het gebouw met de kleedruimtes. Enkele Statinezen probeerden zelfs een beetje in te lopen in het smalle gangetje van het gebouw.


De start was onverbiddelijk op het geplande tijdstip. Eigenlijk viel de regen wel mee, als je besefte en accepteerde dat je toch wel nat zou worden. En werkte het misschien in de hand dat er snellere tijden gerealiseerd werden. Maar zie de verbeten gezichten op onderstaande foto's!


In elk geval was Ruben Verlangen weer de snelste van de club en werd mooi 5e in zijn categorie. Ook Corina van der Linden werd 5e in haar categorie, en liep een stuk sneller dan waar ze nu voor in de clubrecord-statistieken geboekt staat op de 10 km.


Namen en netto tijden:


Ruben Verlangen – 36:06


Erik Brandsema – 40:28


André van IJzendoorn – 43:04


Corina van der Linden – 45:55


Angela Veld – 49:22


Bas Belder – 53:21


Nico Brand – 55:00


Enkele foto’s:Met vriendelijke groet, Nico Brand
Lees meer berichten