Nieuwsbericht

29-09-2014

Team Jelte Jan Bakker scoort 2e plaats

Een team van 39 familieleden, vrienden en kennissen van Jelte Jan Bakker spande zich zaterdag bij prachtig mooi weer in om zo veel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de Maag Lever Darm Stichting, initiatiefneemster van de ‘Zuiderzeeklassieker’.


Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar het vroegtijdig opsporen van darmkanker, waaraan zoals jullie weten ons clublid Jelte Jan een maand geleden helaas ook is overleden.


Er kon worden gekozen uit routes van 35, 65, 120 en 180 kilometer door schitterende natuur, langs onder andere het Markermeer en de Oostvaardersplassen.


Iedereen had zijn eigen persoonlijke reden om mee te doen, zo ook ik als gewezen loopmaat van Jelte Jan in loopgroep C van Statina.


750 deelnemers en -neemsters startten in Almere in een groot aantal teams, waaronder dus ons team onder aanvoering van teamcaptain Popko Kuiper.Ik fietste in een gezellige groep van 8 enthousiastelingen de 120 km-afstand. Voor een loper op het oog misschien behoorlijk ver, maar het doel is niet het behalen van een wedstrijdklassering, maar een ‘goededoelklassering’.


’Team Jelte Jan Bakker’ scoorde een tweede plaats van alle teams met een mooi bedrag van €8.372,00 en hiervoor werden we na afloop nog even in het zonnetje gezet.


Nadat alle fiets(st)ers rond 16.00 uur binnen waren werd bekend gemaakt dat deze dag in totaal €116.586,00 had opgebracht.


Graag wil ik namens ‘Team Jelte Jan Bakker’ alle Statina-leden en verwanten hartelijk danken voor de sponsordonaties die zij aan deze actie hebben gedaan.Op de foto hierboven staat helemaal links teamcaptain Popko Kuiper met de cheque met de totale opbrengst.


Voor meer info: www.zuiderzeeklassieker.nl


Met vriendelijke groet,
André van IJzendoorn
Lees meer berichten