Nieuwsbericht

24-09-2014

Trail-time in Nijmegen 21-9-2014

Zondag 21 september vertrokken  Angela, Wilco, Gerrit, Sandra en Ed naar Nijmegen voor een 14 km trail: de N70 Trailrun. Onderweg in de auto werd de zwaarte van de trail al besproken. Door de diverse youtube filmpjes was bij ons al enig ontzag ontstaan over deze loop. In Nijmegen sloot Lilian bij ons aan . We hadden prachtig weer en de kleedruimte was prima uitgekozen. Er stonden geen paarden in de manege, maar je kon ze nog wel goed ruiken…. Het parcours liep dwars door  het Rijk van Nijmegen met meer dan 450 hoogtemeters.


En daar gingen we: over twintig heuveltjes heen, tientallen trappen op, snoeiharde afdalingen af en enkele flinke kuitenbijters. Maar wat is Nederland (omgeving Nijmegen) mooi: prachtige stuwallen, holle wegen, fraaie bossen en  wijdse  vergezichten. Bovenaan een flinke heuvel stond een heuse doedelzakspeler, dit was ook zo’n beetje het keerpunt in deze loop, dus terug naar de finish. Geen moment kwam je in een ritme want er was geen 500 meter vlak.


Na de finish stond een heerlijk –bijna alcoholvrij- weissenbier klaar; koud , schuimend en fris, beter dan een gelletje of een fles sportdrank. Al met al een (trail)loop en een ervaring die meer  dan de moeite waard was. Een loop die je een fantastische spierpijn oplevert en waarbij je tegelijk een heerlijke zondagswandeling door een schitterend stukje Nijmegen meeneemt. Na afloop kwamen de mooie verhalen. Gerrit was twee keer gevallen en zag er behoorlijk gehavend uit. Wilco had voor de zekerheid maar op Gerrit gewacht. Sandra was 2 km voor het einde flink gevallen. Ze hoorde haar enkel kraken, maar kon gelukkig op adrenaline doorrennen. Angela had lekker gelopen en was een stuk sneller dan dat ze gedacht had. Lilian vond de trail de vroege treinreis meer dan waard. En de schrijver genoot van de omgeving en zijn koude pilsje in de zon.


Na afloop concludeerden we dat deze onbekende trail een prachtige, pittige loop was die zwaarder was dan bijvoorbeeld de trails in Hamoir of in het Leudal. Volgend jaar gaan we zeker weer.


De tijden, hoewel ze eigenlijk niet belangrijk zijn:


Lilian Pfennings - 1.46.19         


Angela Veld - 1.39.46


Gerrit Koerting - 1.38.10


Wilco ’t Lam - 1.38.00         


Sandra Wormgoor - 1.26.01


Ed Stijnen - 1.17.54
Met sportieve groet, Ed Stijnen        
Lees meer berichten