Nieuwsbericht

09-09-2014

Werp- en estafettegeweld in Oud-Beijerland - 06-09

Op de zaterdag voor de voor Statina zo geweldige D-Spelen namen acht leden van de vereniging in Oud-Beijerland deel aan het Open Hoekse Waards Estafette & Werp Kampioenschap. Op het programma stonden een werpmeerkamp en diverse estafettenummers.


Bij de jongens pupillen A wist Stian van Asten beslag te leggen op het goud op de werp2kamp, gevolgd door Bart van Kranenburg op een nette zesde plaats, en Yoram Meijaard won de werp3kamp voor jongens junioren A. Veri Gutte werd tweede op de werp3kamp voor meisjes junioren C, de categorie waarin tot in de laatste minuut van de wedstrijd een zeer spannende strijd woedde om de plaatsen twee, drie en vier. Meike van Kranenburg eindigde uiteindelijk met slechts 10 punten minder dan Veri op de vierde plek, een erg klein verschil dus op een totaal van rond de 1150 punten. Julia van Knippenberg en Rivka van der Water volgden keurig op de plaatsen 6 en 7. Tessa Molenaar tenslotte legde beslag op het brons op de werp3kamp voor dames senioren.


Statina’s estafetteteam bij de meisjes junioren C, bestaande uit Veri, Rivka, Julia en Meike, snelde in een tijd van 45.33 (derde tijd ooit in de top 10 van Statina) naar het zilver op de 4 x 80 meter.


Tussen alle pr’s en bijna-pr’s viel één clubrecord te vieren: Tessa verbrak dat van haarzelf op het discuswerpen van 29.76 naar 31.44. Een flinke verbetering dankzij gedisciplineerd en goed trainen, gefeliciteerd Tessa!


De meest spraakmakende prestatie van de dag kwam van Rivka, die zowel met de discus als met de speer tot op de centimeter nauwkeurig dezelfde afstand liet noteren! ;-)


Het was niet alleen een succesvolle maar ook een hele gezellige dag, dat kun je op de onderstaande foto’s wel zien!


Hartelijke groeten,
Jeroen GutteLees meer berichten