Nieuwsbericht

08-09-2014

NK-zilver voor Simi en Tomas! - 07-09-2014

Op zondag 7 september 2014 vond in het Olympisch Stadion in Amsterdam het officieuze NK voor junioren D plaats, de zogenaamde D-Spelen. Aan deze wedstrijd namen zo’n 660 atleten en atletes uit het hele land deel.


Van Statina waren Simi Pater en (gastlid van Astylos) Tomas Gerssen present.


Tomas, afgelopen winter nog derde op het kogelstoten bij de indoorvariant van dit NK, traint doordeweeks in Tiel en op zaterdagen bij Statina in de werpgroep. Hij kwam in Amsterdam voor Astylos uit op de onderdelen kogelstoten (tweede op de startlijst) en discuswerpen (vijfde op de startlijst). Met schitterende prestaties van respectievelijk 10.34 en 24.66, twee dikke persoonlijke records, won hij maar liefst twee zilveren medailles!


Simi Pater, pas sinds januari van dit jaar actief in de atletiek en onlangs al veelbelovend bezig in Veenendaal en Papendrecht, nam deel aan de onderdelen verspringen en de 60 meter sprint. Het verspringen ging met een beste sprong van 3.65 en een achtste plaats prima, maar de 60 meter sprint ging nog vele malen beter en bracht haar een dik verdiende zilveren plak! Al in de series verbrak ze met 8.38 haar persoonlijke record en haar eigen clubrecord en liep ze de snelste tijd van alle 59 deelneemsters. In de halve finale (overgebleven 24 deelneemsters) liet ze met een tijd van 8.53, na een wat minder goede start dan in de eerste ronde, opnieuw zien bij de besten te horen. In de finale was haar start wel weer scherp en daarin snelde ze naar een tijd van 8.40 en een mooie tweede plaats. Winnares werd Afra Jiya uit Krommenie in een tijd van 8.34 en achter Simi eindigde Minke Bisschops uit Kerkrade in een tijd van 8.51 op de derde plaats.


Onderstaand vind je de door Michiel Boonstra gemaakte foto’s!


Simi en Tomas/Astylos, van harte gefeliciteerd met jullie geweldige resultaten!


Hartelijke groeten,
Namens iedereen binnen atletiekvereniging Statina,
Jeroen GutteLees meer berichten