Nieuwsbericht

01-09-2014

Clubrecords en podiumplaatsen in Papendrecht

Bij een baanwedstrijd op 30 augustus hoop je dat de omstandigheden zo zijn dat het records gaat regenen. Afgelopen weekend was het in Papendrecht een klein beetje anders... Afgewisseld door een paar opklaringen regende het namelijk vooral veel, heel veel hemelwater.


Het was leuk om te zien dat de deelnemende Statina-atleten (Vita, Livia, Lieke, Simi, Hend, Edith, Huib en ondergetekende) toch met een zonnig gezicht rondliepen. Inderdaad, een beetje regen kan er bij horen. Dan kun je maar beter het plezier in de sport opzoeken en er het beste van maken. En dat gebeurde! Met een uitstekende 60 meter legde Simi Pater de basis voor een goede meerkamp. Sterker nog, mede tot haar eigen grote verrassing bleek ze uiteindelijk de winnares van de meerkamp bij de D-junioren.Ook Livia Gutte beklom het podium. Onder meer dankzij een nieuw PR bij het balwerpen mocht ze bij de pupillen C op de meerkamp een zilveren medaille in ontvangst nemen.In de loop van de middag werden twee nieuwe clubrecords gerealiseerd. De bak van het kogelstoten stond fors onder water (er was bijna een duikploeg nodig om de kogels op te vissen), maar het belette Edith Aalbersberg niet om 8.17 m te stoten. Iets later, toen het zonnetje voorzichtig begon door te komen, liep Huib van Veldhoven op de 3000 meter bij de heren masters van 55 t/m 59 jaar een tijd van 12.31.27 min, oftewel 0.11 sec sneller dan het vorige record.


Voeg daarbij dat Lieke twee PR's verbeterde, Vita zich manmoedig door de regen werkte op haar onderdelen, Hend ondanks forse tegenwind een prima tijd op de 200 meter realiseerde en ik zelf op de 3000 meter bijna 20 seconden sneller liep dan vorig jaar in Papendrecht, dan mag je toch van een geslaagde sportdag spreken! Dus iedereen die het leest: Beschouw het ook als een uitnodiging om je volgende keer voor een wedstrijd aan te melden (en begin bijvoorbeeld bij de komende clubkampioenschappen).


Met vriendelijke groet,
Jeroen VreugdenhilLees meer berichten