Nieuwsbericht

12-01-2009

Opnieuw nationaal record Frans de Laat!

Terwijl afgelopen zaterdag zo'n beetje half Nederland op het ijs te vinden was, verbrak Frans de Laat van atletiekvereniging Statina uit Culemborg in Dordrecht het Nederlands indoorrecord op het onderdeel kogelstoten voor mannen van 60 t/m 64 jaar. Met een prachtige stoot van 13.78 m verbeterde hij de beste prestatie ooit met maar liefst 37 centimeter. Het oude record, van 13.41 m dus, stond sinds 1999 op naam van Wim Fokker. Frans verbeterde dit vorige winter in Enschede ook al, echter achteraf bleek dat de gebruikte kogel niet 5 kilo woog, maar 5 gram minder, waardoor die prestatie (toen stootte hij 13.71 m) door de Atletiekunie niet werd erkend. De 62-jarige atleet en trainer van Statina, sinds afgelopen zomer met 14.16 m ook houder van het outdoorrecord, neemt op 1 maart deel aan het NK Indoor in het splinternieuwe Omnisportcentrum in Apeldoorn.

Filmpje gemaakt door Kitty van Berkel (bedankt!), na ongeveer 45 seconden zie je de recordstoot:Namens Statina was ook Mike Zwambag in Dordrecht aanwezig, en ook hij nam deel aan het onderdeel kogelstoten, maar dan in de leeftijdscategorie jongens junioren B. Met een prestatie van 11.94 m verbeterde hij zijn eigen clubrecord van 11.74 m, gestoten in Utrecht op 8 november 2008. Micky Scharn verbrak bij de meisjes junioren A het clubrecord op de 40 meter sprint, door die afstand in 6.34 sec te volbrengen. Het oude record stond op naam van Thamar van der Marel, die in 1994 in Eersel een tijd van 6.2 sec liet klokken. Jeroen Gutte tenslotte vestigde twee nieuwe clubrecords in de leeftijdsklasse heren masters 35 t/m 39 jaar, op het verspringen en op de 40 meter sprint.

De overige atleten en atletes van Statina die deelnamen, en diverse persoonlijke records verbraken, waren Merlan van Laake, Nene Marringa, Emmy van Berkel, Lucia van Schaik, Kitty van Berkel, Bram Koldenhof, Mariska Rijntjes en Vincent Roke.

De bijgewerkte ranglijsten van Statina vind je hier.

De volledige uitslag vind je hier.Lees meer berichten